Το εξαφανισμένο αεροπλάνο που ΔΕΝ προσγειώθηκε μετά από 35 χρόνια…

0

Επανακυκλοφορεί η είδηση του εξαφανισμένου αεροπλάνου – από τις 4 Σεπτεμβρίου του 1945 – που προσγειώθηκε μετά από 35 χρόνια – στις 12 Οκτωβρίου του 1980 – σε αεροδρόμιο της Βραζιλίας και χωρίς να ειδοποιήσει τον Πύργο ελέγχου. Οι επιβάτες και το πλήρωμα βρίσκονταν στις θέσεις τους, αποσκελετωμένοι και νεκροί, όμως, ο καφές τους ήταν ακόμη ζεστός…

ΨΕΥΔΕΣ

Το δημοσίευμα βρήκαμε, ξανά, εδώ:  fanpage.gr

Ενώ στο παρελθόν δημοσιεύθηκε εδώ: athensmagazine.gr, el.gr, pronews.gr

Τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα.

Η πολυθρύλητη ιστορία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από τη Weekly World News στις 7 Μαΐου του 1985.

 

Η ίδια εφημερίδα ανακύκλωσε το μύθο της μυστηριώδους πτήσης το Μάιο του 1993…

 

…αλλά και στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999.

Η Weekly World News υπήρξε σατυρική εφημερίδα φανταστικού περιεχομένου που κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. από το 1979 έως και το 2007, αρκετά δημοφιλής, μάλιστα, για τις ιστορίες μεταφυσικού ή υπερφυσικού ενδιαφέροντος, αλλά και για τη σατυρική  προσέγγιση των ειδήσεων. Το 2009 επανεμφανίσθηκε στην online έκδοσή της.

Ο μύθος του γρίφου της πτήσης 914 υπήρξε θεματολογική κατασκευή της διάσημης εφημερίδας. Στην πραγματικότητα δε βρέθηκαν ποτέ στοιχεία, έγγραφα ή οποιαδήποτε άλλη απόδειξη που να πιστοποιούν το συμβάν, πέρα από τις δημοσιεύσεις της σατυρικής εφημερίδας, αλλά και τις αναδημοσιεύσεις που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς.

Τα δημοσιεύματα για την πτήση 914, θυμίζουν το επεισόδιο «The Arrival» του 1961 από την τηλεοπτική σειρά, επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου «The Twilight Zone» όπου ένα άδειο DC-3 προσγειώνεται με ασφάλεια χωρίς επιβάτες και πλήρωμα.

Κατά συνέπεια, η «είδηση» καταρρίπτεται αφού αποδεικνύεται αναληθής.

Πηγές: https://bookofresearch.wordpress.com/2015/01/04/the-mysterious-time-lapse-of-pan-american-airways-flight-914/
https://en.wikipedia.org/wiki/Weekly_World_News