Ποιοι είμαστε
Αρχική Συνέβη θερμό επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου στρατιώτη στον Έβρο;HOAXES FAKE NEWS

Συνέβη θερμό επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου στρατιώτη στον Έβρο;

18 Μαΐ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Εμφανίστηκε δημοσίευμα που ισχυρίζεται πως συνέβη θερμό επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου στρατιώτη στον Έβρο. 

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο arpaktiko.griperiodiko.euoparlapipas.gramunanet.comgeraniablog.blogspot.gr, pozarnews.gr και kilkiswebtv.blogspot.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

ΕΚΤΑΚΤΟ- Θερμό επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου στρατιώτη στον Έβρο…

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ…
Το Χάρο με τα μάτια του είδε ένας τούρκος σκοπός σε φυλάκιο του Έβρου.

Όλα ξεκίνησαν, όταν μετά από άσεμνες χειρονομίες που έκανε προς τον Έλληνα σκοπό, ο δεύτερος, αφού πέρασε τον ποταμό κολυμπώντας και διέσχισε περίπου 100 μέτρα ξηράς έφτασε στον Τούρκο σκοπό όπου και τον ξυλοκόπησε άγρια.

Συγκεκριμένα ο Καταδρομέας αλεξιπτωτιστής Αθανάσιος Βουτσκογλου από το Κιλκίς εκτελούσε την υπηρεσία του σε φυλάκιο δίπλα στον ποταμό Έβρο.

Καθώς λοιπόν ερευνούσε την περιοχή με τα κυάλια, αντίκρισε έναν Τούρκο στρατιώτη ακριβός στην απέναντι μεριά του ποταμού να του κάνει άσεμνες χειρονομίες και να του δείχνει όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, τα γ@ννητικ@ του όργανα.

Η αντίδραση του ήταν άμεση και περνώντας τον ποταμό κολυμπώντας βρέθηκε πίσω από τον Τούρκο όπου και τον αιφνιδίασε ρίχνοντας του χαστούκι.

Λιπόθυμος πλέον ο Τούρκος λόγο του ότι ο Βουτσκογλου είναι κρεοπώλης και χειροδύναμος, μην μπορεί να αντιδράσει τον παρέλαβε ασθενοφόρο.
Συνάντηση έχουν απόψε οι υπουργοί εξωτερικών των δυο χωρών για το θέμα…

Το παραπάνω δημοσίευμα, είναι ολοφάνερο πως είναι κατασκευασμένο και δεν περιέχει ίχνος αλήθειας. Αν είχε κανονιστεί συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των δυο χωρών, η είδηση της συνάντησης θα υπήρχε σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης και η είδηση με το επεισόδιο των δύο στρατιωτών θα έπαιζε σε όλα τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών της χώρας. Όμως δεν υπάρχει τίποτα στην ειδησεογραφία, εκτός από τις αναπαραγωγές της αρχικής κατασκευασμένης δημοσίευσης.

Ο καταδρομέας Αθανάσιος Βούτσκογλου, κρεοπώλης από το Κιλκίς, είναι υπαρκτό πρόσωπο, αλλά έχει χρόνια που έχει τελειώσει την στρατιωτική του θητεία.

Αν προχωρήσουμε αντίστροφα στις πηγές των δημοσιεύσεων, θα δούμε πως η αρχική πηγή της “είδησης” είναι η σελίδα channel28news.com, στην οποία ο καθένας έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ψευδή δημοσιέυματα.

https://archive.is/U87hg

Η άγνωστη (μέχρι πριν μερικές μέρες) ιστοσελίδα channel28news.com, έγινε ευρέως γνωστή μετά την ανακοίνωση του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν τα κατασκευασμένα δημοσιέυατα που διακινούνται μέσω των κοινωνικών δικτύων, blogs και ιστοσελίδων, προκαλώντας ανησυχία σε αναγνώστες. Κάποιες από αυτές τις αναρτήσεις, αναφέρονταν σε ανύπαρκτες εξαφανίσεις παιδιών με πραγματικές εικόνες.

Ιστοσελίδα κατασκευής ψευδών ειδήσεων προκαλεί σύγχυση και πανικό

Μπορεί ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου να το βρίσκουν αστείο και να κατασκευάζουν φάρσες μέσω αυτής της σελίδας, αλλά η σύλληψη για δημιουργία ψευδής είδησης και πρόκληση πανικού στην Κύπρο, δείχνει το μέγεθος που μπορεί να πάρουν αυτές οι ανοησίες.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.