Πέντε κορυφαίες γκάφες της ελληνικής δημοσιογραφίας. (Videos)

19

Με τις ψευδείς ειδήσεις όλοι την πατάνε κάποια στιγμή. Συγκεντρώσαμε πέντε, κατά τη γνώμη μας,  «κορυφαίες» στιγμές της ελληνικής δημοσιογραφίας.

1. Υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο στη Γκιώνα σχεδιάζουν Άραβες επενδυτές.

Ο ΑΝΤ1 έκανε ρεπορτάζ για ένα χιουμοριστικό άρθρο από τη σατιρική σελίδα, «το κουλούρι»
https://archive.is/7nwPt

2. Συνελήφθη σπείρα που έκοβε στη μέση χαρτί κουζίνας και το πωλούσε ως χαρτί υγείας

Στην πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ (10/07/2015), μετέδωσαν μία ψεύτικη είδηση από το γνωστό χιουμοριστικό site «Το Κουλούρι», σύμφωνα με το οποίο συνελήφθη σπείρα που έκοβε στη μέση το χαρτί κουζίνας και το πωλούσε ως χαρτί υγείας.
https://archive.is/RUVjb

3. Πρώην υπάλληλος καταστρέφει αεροσκάφος της εταιρίας που τον απέλυσε.

Το αεροσκάφος είναι ένα Yakovlev Yak-40 από την δεκαετία του 70. Ένα πολύ παλιό αεροσκάφος, και ελάχιστα υπάρχουν σε λειτουργία αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Η ρώσικη αεροπορική εταιρία UTair έχει χρόνια που τα έχει αποσύρει και δεν έχει κανένα Yak-40 σε ενεργεία. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος με αριθμό RA-87292 έχει χρόνια που έχει αποσυρθεί και κομματιάστηκε για να ανακυκλωθούν τα υλικά του.
Η είδηση έπαιξε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR στις 27/4/2016
http://wp.me/p4LII3-3lJ

4. Κοριτσάκι έβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν να απειλήσει τις ΗΠΑ

To βίντεο με το κοριτσάκι δεν είναι πραγματικό, αλλά πρόκειται για την πρώτη σκηνή της κωμικής ταινίας «The Interview» με τους Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο, που κυκλοφόρησε το 2014.

5.Εκσπερμάτωνε στον καφέ του αφεντικού του για 4 χρόνια


Η αρχική πηγή της «είδησης» είναι η σατιρική σελίδα worldnewsdailyreport.com και όλα τα άρθρα της, είναι απλά φαντασία.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Clifford Morgan, 29 ετών, από το Penzance της Κορνουάλης, που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών.
http://wp.me/p4LII3-5Da

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε