Ποιοι είμαστε
Αρχική Συνελήφθη ο ρασοφόρος που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης;HOAXES FAKE NEWS

Συνελήφθη ο ρασοφόρος που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης;

26 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Εδώ και λίγες μέρες εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι συνελήφθη ο ρασοφόρος που παρενοχλούσε κοπέλες στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

ΨΕΥΔΕΣ

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
1. Στη mixanitouxronou.gr, διαβάζουμε:
Συνελήφθη ο ρασοφόρος που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Τον είχε φωτογραφίσει φοιτήτρια σε λεωφορείο. Δεν ήταν κανονικός ιερέας…

Χειροπέδες στον άνδρα που υποδυόταν τον “ρασοφόρο” και παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης έβαλε η αστυνομία πριν από λίγες μέρες.

2. Στο tilegrafima.gr, διαβάζουμε:
Συνελήφθη ο «ρασοφόρος» των λεωφορείων Θεσσαλονίκης – Παρίστανε τον μοναχό

Τέλος στην εφιαλτική για πολλές γυναίκες δράση του-αλλά και στην προσπάθεια σπίλωσης της ορθοδοξίας- έβαλε η σύλληψη από την αστυνομία του ανθρώπου που έγινε γνωστός εξαιτίας της σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα σε λεωφορείο της Θεσσαλονίκης.

3. Στο news247.gr διαβάζουμε:
Συνελήφθη ο ‘ρασοφόρος’ που παρενοχλούσε γυναίκες

Τέλος στον εφιάλτη δεκάδων γυναικών μετά τη σύλληψη του ‘ρασοφόρου’. Παρενοχλούσε γυναίκες μέσα σε λεωφορεία. Τι είχε πει στο News 24/7 η Πένυ Φ.

Χειροπέδες στον άνδρα που υποδυόταν τον “ρασοφόρο” και παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης έβαλε η αστυνομία πριν από λίγες μέρες.

4. Στο koutipandoras.gr διαβάζουμε:
Στη σύλληψη του ρασοφόρου που ασελγούσε σε βάρος γυναικών μέσα σε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η αστυνομία.

Η καταγγελία φοιτήτριας που είχε πέσει θύμα του προ ημερών μέσα σε λεωφορείο, προκάλεσε την έντονη κινητοποίηση των αρχών οι οποίες κατάφεραν να τον εντοπίσουν.
Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες ενώ μια ακόμη γυναίκα ηλικίας 48 ετών τον κατήγγειλε στην αστυνομία για ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.  Στις 21 Ιουνίου 2017 το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ένα απογευματινό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων.

Το δελτίο ανέφερε:
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού, για παράνομη κατακράτηση, αντιποίηση αρχής, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος, απογευματινές ώρες της 17-06-2017, όντας ενδεδυμένος ως μοναχός, προσέγγισε 48χρονη ημεδαπή στο κέντρο της πόλης, την οποία έπεισε να μεταβούν στο αυτοκίνητό του, προκειμένου να της δωρίσει θρησκευτικά είδη.
Μετά την είσοδο της γυναίκας στο αυτοκίνητο και προφασιζόμενος ότι θα επισκεφθούν μοναστήρι στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, εκκίνησε το όχημα παρά την εναντίωση της 48χρονης.
Κατά την πορεία του οχήματος, ο 41χρονος προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της γυναίκας, η οποία κατάφερε να διαφύγει από το αυτοκίνητο στην περιοχή των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, όπου κατήγγειλε το συμβάν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Ο 41χρονος εντοπίσθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την 20-06-2017, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ρούχα κληρικού και ταυτότητα με σφραγίδα Αγίου Όρους επ’ ονόματί του, η οποία ήταν πλαστή.

2017-06-21 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η είδηση δημοσιεύθηκε από διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, με αρκετές να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες του ρασοφόρου επιδειξία των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν αν πρόκειται για τον ίδιο άντρα. Παράδειγμα newsit.gr. Αυτό ήταν αρκετό για να γίνει η σύνδεση των δύο περιστατικών.

Εμείς κάναμε ό,τι θα έπρεπε να κάνουν οι μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και μας διαβεβαίωσαν, πως ο ρασοφόρος με την πλαστή ταυτότητα δεν σχετίζεται με τον ρασοφόρο επιδειξία των λεωφορείων.

Ζούμε στην εποχή της copy paste δημοσιογραφίας του διαδικτύου. Αρκεί ένα μέσο ενημέρωσης να κάνει το λάθος και θα ακολουθήσουν δεκάδες, καθώς πια κανείς δεν ελέγχει την είδηση που αναπαράγει.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.