Εμφανίστηκε «UFO» επάνω από τον Παρθενώνα; Ένα τριγωνικό "ufo" εμφανίστηκε πάνω από την ακρόπολη, αλλά μόνο ένας κατάφερε να το φωτογραφίσει.

2

Τι προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησε μια φωτογραφία με τον ισχυρισμό πως απεικονίζει ένα «ufo», ακριβώς πάνω από την ακρόπολη. Είναι πραγματική;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

Το είδαμε στο triklopodia.grkatohika.groparlapipas.gr, diadrastika.comellaniapili.blogspot.gr, amunanet.com και  nyxtobaths.blogspot.gr,

ΣΟΚ – UFO επάνω από τον Παρθενώνα

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με camera Canon Mark 3. Φακό 85mm 1,2. από την ταράτσα του ατελιέ Νίκος Αποστολόπουλος στον Κεραμικό, γύρω στις 23.30, 21 Ιουνίου 2017. Από τον φωτογράφο Andy Van Rose.
(Θερινό ηλιοστάσιο)

Για όσους γνωρίζουν ο φακός αυτός της φωτογραφικής μηχανής, είναι πιο ευαίσθητος από το ανθρώπινο μάτι στο φως! Στο απόλυτο σκοτάδι δηλαδή το γυμνό μάτι…
δεν μπορούσε να διακρίνει τα φώτα αυτά τα οποία αποτυπώθηκαν στον φακό!

Μπορούμε να διακρίνουμε καθαρά ένα τριγωνικό σχηματισμό ακριβός επάνω από τον Ιερό βράχο του Παρθενώνα, με λαμπερά φώτα στις κορυφές του.

Λίγο ποιο δεξιά και πίσω υπάρχει και άλλος σχηματισμός από λαμπερά φώτα…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν είναι λίγο περίεργο στην Αθήνα, μια πόλη που ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια σε πληθυσμό χωρίς να υπολογίσουμε τον τουρισμό, να υπάρχει μόνο μια φωτογραφία με το «ufo», ακριβώς πάνω από την ακρόπολη; Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες ή βιντεάκια;

Η φωτογραφία είναι πραγματική, αλλά το «ufo» όχι. Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Το «ufo» δεν είναι τίποτα παραπάνω από αντανακλάσεις των φώτων που υπάρχουν στο κάτω μέρος της φωτογραφίας, στο φακό της φωτογραφικής μηχανής.

Αυτό είναι αρκετά εύκολο να το διαπιστώσουμε. Αν τραβήξουμε ευθείες και ενώσουμε τα φώτα από το κάτω στο πάνω μέρος της φωτογραφίας, θα δούμε πως τέμνονται ακριβώς στο κέντρο της φωτογραφίας και οι αποστάσεις είναι συμμετρικές.

Το διαδίκτυο είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο πληροφόρησης και γνώσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ό,τι δημοσιεύεται είναι αληθές. Θα πρέπει αν είμαστε αρκετά προσεκτικοί σε ό,τι διαβάζουμε, ειδικά αν δεν μας παρουσιάζει και τις ανάλογες αποδείξεις.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε