Θαύμα του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας σε πτήση της TUS-AIR από Κύπρο για Ισραήλ;

4

Viral έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι κατά τη πτήση από Λάρνακα προς Χάιφα, εμφανίστηκε μηχανική βλάβη στους κινητήρες, ο πιλότος λιποθύμησε και ένιωσε δυο ζεστά χέρια να του παίρνουν το τιμόνι και να προσγειώνουν το αεροσκάφος πίσω στην Λάρνακα. Όλα αυτά αποδόθηκαν σε «θαύμα» του Γέροντα Εφραίμ.

ΨΕΥΔΕΣ

Στο ekklιsiaonline.gr , hellasforce.come-deiseis.gr και volcanotimes.com διαβάζουμε:

Έγινε θαύμα;

Η πρώτη αναφορά για το «θαύμα», έγινε σε σχόλιο στο Youtube, πριν έξι ημέρες.

Kατόπιν, κυκλοφόρησε σε κυπριακές ιστοσελίδες και στο Youtube.

Επικοινωνήσαμε με την αεροπορική εταιρεία TUS AIR, για να μάθουμε εάν υπήρξε κάποιο περιστατικό (βλάβη αεροσκάφους, αδιαθεσία πιλότου, επιστροφή στο αεροδρόμιο αναχώρησης κτλ), την συγκεκριμένη ημερομηνία που έλαβε χώρα το «θαύμα». Η απάντηση της εταιρείας ήταν αρνητική. Σχετική διάψευση υπάρχει ήδη από τις 18 Οκτωβρίου.

 

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την «μαρτυρία», ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν μόλις 10 λεπτά από τον προορισμό του (Χάιφα), ο πιλότος προτίμησε να επιστρέψει στη Κύπρο, αντί να προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, όπως προτάσσει η λογική σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ή αδιαθεσίας του πιλότου.

Εντύπωση μας προκάλεσε επίσης ο ισχυρισμός ότι ο αρχιμανδρίτης έδειξε στον πιλότο τη φωτογραφία του Γέροντα, διότι είναι πολύ «λογικό» να πετάνε αρχιμανδρίτες με αεροπλάνα και να έχουν μαζί τους φωτογραφίες γερόντων για να πιστοποιούν τα «θαύματα»…

Με βάση το γεγονός πως η μαρτυρία του «θαύματος» προέρχεται από αναξιόπιστη πηγή (σχόλιο στο Youtube), σε συνδυασμό με την έλλειψη άλλων μαρτυριών (μια επιστροφή αεροσκάφους στο αεροδρόμιο αναχώρησης θα είχε προκαλέσει «θόρυβο») και το κυριότερο, με βάση την επίσημη διάψευση της εταιρείας για οποιοδήποτε περιστατικό τη συγκεκριμένη ημέρα (9/10), ο ισχυρισμός πως μια αεροπορική καταστροφή αποφεύχθηκε ως εκ θαύματος, καταρρίπτεται.