Βρέθηκε παράξενο πλάσμα με σώμα γάτας και κεφάλι ανθρώπου;

2

Ελληνικά δημοσιεύματα αναπαράγουν μια φημολογία που ισχυρίζεται ότι στην Μαλαισία εντοπίστηκε ένα παράξενο πλάσμα με σώμα γάτας και ανθρώπινο κεφάλι. Στα δημοσιεύματα αυτά διαβάζουμε πως η αστυνομία της Μαλαισίας διέψευσε αυτή την φημολογία που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Ποια είναι η όμως η αλήθεια με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και το βίντεο που κυκλοφορεί; 

CLIKBAIT

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»smile-o»]ΦΑΡΣΑ

Το είδαμε στο topontiki.gre-daily.gre-radio.gr, madata.gr και gargalianoionline.gr

Λογικά, κανείς δεν θα πιστέψει πως αυτό το πλάσμα είναι πραγματικό αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα σχετικά με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Είναι αλήθεια ότι στα μέσα Οκτωβρίου εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως το περίεργο πλάσμα εντοπίστηκε στην Μαλαισία. Αλλά οποιαδήποτε αναφορά για την Μαλαισία δεν είναι αλήθεια.

Το πλάσμα είναι μια κούκλα από σιλικόνη, κατασκευή της Ιταλίδας καλλιτέχνιδας Laira Maganuco, που κατασκευάζει περίεργα πλάσματα και τα πουλάει στο διαδίκτυο. Η Laira στις 5/10/2017, ανέβασε τις φωτογραφίες και το βίντεο στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και από εκεί τις έχουν αντιγράψει και τις δημοσιεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο με διάφορους τρελούς ισχυρισμούς.

Η συγκεκριμένη κατασκευή της ονομάζεται «μωρό λυκάνθρωπος» και πουλήθηκε στην τιμή των 200 ευρώ στις 18/10/2017.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε