Ποιοι είμαστε
Αρχική O νεαρός που μούτζωσε επισήμους σε παρέλαση, υπηρετεί στο τελευταίο απομονωμένο φυλάκιο του Έβρου;HOAXES FAKE NEWS

O νεαρός που μούτζωσε επισήμους σε παρέλαση, υπηρετεί στο τελευταίο απομονωμένο φυλάκιο του Έβρου;

30 Οκτ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Κάθε χρόνο τα ίδια, η “είδηση” είχε κυκλοφορήσει το 2015 και το 2016. Αναφέρει πως ο νεαρός Αχιλλέας υπηρετεί με δυσμενή μετάθεση, σε απομονωμένο φυλάκιο του Έβρου γιατί μούτζωσε τους επίσημους στην μαθητική παρέλαση το 2011, στη Λάρισα. 

ΨΕΥΔΕΣ

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”smile-o”]ΦΑΡΣΑ

Φέτος το είδαμε στο fanpage.grhornet.grfreddo-news.eu, viralman.gr και realfreenews.eu

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Τίποτα από όσα αναφέρει το δημοσίευμα δεν είναι αλήθεια. Η φάρσα ξεκίνησε στις 27 Οκτ. 2015 από μια σατιρική σελίδα που έχει κλείσει, με όνομα mprouklis.net .

Απάντηση στο σατιρικό δημοσίευμα έδωσε και ο νεαρός Αχιλλέας, το 2015. Όπως λέει υπηρέτησε το Λιτόχωρο και είχε απολυθεί ένα χρόνο πριν την αρχική δημοσίευση στο mprouklis.net.

Έτσι φέτος είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που κάνει την εμφάνισή του το παραπάνω σατιρικό δημοσίευμα. Πιθανότατα θα το δούμε ξανά και του χρόνου.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.