Ποιοι είμαστε
Αρχική Στο Τόκιο ανοίγει εστιατόριο ανθρώπινης σάρκας; – ΚαταρρίπτεταιHOAXES

Στο Τόκιο ανοίγει εστιατόριο ανθρώπινης σάρκας; – Καταρρίπτεται

8 Δεκ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως για τέσσερα χρόνια, οι αρχές του Τόκιο έχουν εγκρίνει νόμους που επιτρέπουν την πώληση ανθρώπινου κρέατος σε εστιατόρια;

ΦΑΡΣΑ

Το είδαμε στο iokh.grperiergaa.blogspot.gr και e-rodios.blogspot.gr.

Είναι αλήθεια;

Στο snopes.com, μαθαίνουμε πως προέλευση της «είδησης» είναι μια ισπανική σατιρική ιστοσελίδα. Το συγκεκριμένο σάιτ συνηθίζει να δημοσιεύει αστείες ειδήσεις όπως “Οι γυναίκες της Καταλονίας που είναι υπέρ της απόσχισης είναι ασχημότερες από τις υπόλοιπες” και “Ο Τραμπ θα στείλει στρατεύματα στη Καταλονία για να στηρίξει τον Ραχόι και να εξασφαλίσει σταθερότητα στην Ισπανία” κτλ.

Το άρθρο για το ανθρώπινο κρέας, συνδυάστηκε με ένα πρωταπριλιάτικο αστείο του 2016, σύμφωνα με το οποίο, η Ιαπωνική Κυβέρνηση, έδωσε άδεια σε εστιατόρια να σερβίρουν noodles με ανθρώπινο κρέας.

Όπως αναφέρει τόσο το Snopes, όσο και η India Times, η μεξικάνικη ιστοσελίδα Verne, διέψευσε την είδηση επικοινωνώντας με την Ιαπωνική Πρεσβεία στο Μεξικό, που χαρακτήρισε την είδηση εξωφρενική.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως για τέσσερα χρόνια, οι αρχές του Τόκιο έχουν εγκρίνει νόμους που επιτρέπουν την πώληση ανθρώπινου κρέατος σε εστιατόρια, καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy