Ποιοι είμαστε
Αρχική Έβαλαν τον εύζωνα να κρατάει την τουρκική σημαία;HOAXES

Έβαλαν τον εύζωνα να κρατάει την τουρκική σημαία;

10 Δεκ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Η φωτογραφία με τον εύζωνα και την τουρκική σημαία αναπαράγεται στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με τον ισχυρισμό ότι ο εύζωνας κρατάει την σημαία. Όμως δεν είναι έτσι όπως φαίνεται.

Η φωτογραφία κοινοποιήθηκε και από τους πολιτικούς, Χρήστο Παππά βουλευτή της “Χρυσής Αυγής” και την Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ

Όμως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο εύζωνας δεν κρατάει την τουρκική σημαία. Μια άλλη φωτογραφία, από διαφορετική γωνία λήψης, μας δείχνει την πραγματικότητα.

Όπως βλέπετε ο εύζωνας δεν κρατάει καμιά σημαία. Απλά, με την επίσκεψη του Ερντογάν, τοποθετήθηκαν στο μέγαρο Μαξίμου οι σημαίες και των δύο χωρών, ως είθισται. Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, το ίδιο γίνεται πάντα.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.