Ποιοι είμαστε
Αρχική Άγνωστη δύναμη σέρνει ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο;HOAXES

Άγνωστη δύναμη σέρνει ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο;

11 Δεκ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Ένα παλιό βίντεο από ποδοσφαιρικό αγώνα δημοσιεύτηκε με τον ισχυρισμό ότι κάποια ανεξήγητη δύναμη πετάει στον αέρα και σέρνει σαν ανδρείκελο ένα ποδοσφαιριστή. Τι έχει συμβεί;

[icon_list style=”font-size:40px; color: #C12869; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”magic”]ΜΥΘΟΣ

CLIKBAIT

Το είδαμε στο crashonline.grkontranews.gr, και pentapostagma.gr

Για το παραπάνω βίντεο με τις περίεργες κινήσεις του ποδοσφαιριστή, έχει δημιουργηθεί ένας γνωστός αστικός μύθος που ξεκίνησε από άραβες μέσω του youtube. Αναφέρει ότι τον ποδοσφαιριστή τον τράβηξε ένας “άγγελος θανάτου” ή “δαίμονας” και πέθανε στο νοσοκομείο ή στην διαδρομή προς αυτό, μέσα στο ασθενοφόρο. Όμως δεν είναι αλήθεια.

Τι έχει συμβεί;
Στις 20 Οκτωβρίου 2005, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων “Al-Raed” και “Hajer” στη Σαουδική Αραβία, ο ποδοσφαιριστής “Abdulrahman Al Shoaibi” δέχτηκε ένα λάκτισμα στο λαιμό. Ο αθλητής, λόγω του χτυπήματος που δέχθηκε, έπαθε μια πολύ σπάνια μορφή κρίση επιληψίας που ονομάζεται “epilepsia cursiva“. Οι περίεργες κινήσεις του, που βλέπετε στο βίντεο, γίνονται λόγω αυτής της κρίσης.
Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο την ίδια μέρα ή την επόμενη. Το βίντεο ανέβηκε στο youtube από Άραβες χρήστες και έτσι ξεκίνησε αυτός ο αστικός μύθος με “δαίμονες” και “αγγέλους θανάτου” που τραβούν προς τα πίσω τον αθλητή.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.