Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ΑΒ Βασιλόπουλος μήνυσε τον άνεργο πατέρα για 2 κουτιά γάλα;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μήνυσε τον άνεργο πατέρα για 2 κουτιά γάλα;

4 Ιαν
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το σούπερ μάρκετ του οποίου ο υπεύθυνος κατήγγειλε και υπέβαλε σχετική μήνυση με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο άνεργος νεαρός πατέρας που είχε κλέψει δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος, ανήκει στην αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος. Όμως δεν είναι έτσι, η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος, δεν έχει καμιά σχέση. 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το είδαμε στο makeleio.grpress-gr.com και ixnos.blogspot.gr

Ακόμη το είδαμε σε λογαριασμό δημοσιογράφου στο facebook.

Η είδηση για την σύλληψη του άνεργου νεαρού πατέρα στο Βόλο, που έκλεψε τις δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος για να ταΐσει το παιδί του είναι πραγματική, αλλά η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος δεν έχει καμιά σχέση.

Όλα ξεκίνησαν από αναφορές στο facebook, και η φήμη διαδόθηκε σε ιστοσελίδες και blogs και συνέχισε με ακόμη περισσότερες αναφορές στο facebook, που σίγουρα θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν νέα δημοσιεύματα.

Η εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος αναγκάστηκε να βγάλει δελτίο τύπου ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με το περιστατικό, καθώς γιατί δεν έχει συμβεί σε δικό της κατάστημα.

Εκτός από το παραπάνω δελτίο τύπου, την διάψευση της φήμης την επαληθεύσαμε και από δεύτερη αξιόπιστη πηγή, ώστε να είμαστε σίγουροι. Οι δημοσιεύσεις που αναφέρουν ότι το -κατά τα άλλα πραγματικό- περιστατικό της σύλληψης του νεαρού πατέρα, συνέβη σε κατάστημα του ΑΒ Βασιλόπουλος, δεν είναι αληθείς.


Ενημέρωση: 05/01/2018
Την διάψευση της φήμης την επαληθεύσαμε και από τρίτη πηγή. Καλέσαμε το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, και μας επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό ΔΕΝ έχει συμβεί σε κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.