Νέο hoax στο facebook – «ΟΑΕΔ: 300 ευρώ σε άνεργους IBAN μέχρι 15/1/2018»

1

Ένα νέο hoax αναπαράγεται στο facebook και αναφέρει «επίδομα 300€ του ΟΑΕΔ σε ανέργους». 

ΨΕΥΔΕΣ

Κυκλοφορεί μέσω facebook.

Το hoax το δημιούργησε η σελίδα tattoo-thessaloniki.gr για να κερδίσει κοινοποιήσεις και να γίνει γνωστή. Ζητάει από τους αναγνώστες να κοινοποιήσουν στο facebook τη δημοσίευση ‘ώστε να την δουν, αλλά τίποτα δεν θα συμβεί και οι χρήστες δεν θα πάρουν περισσότερες πληροφορίες, γιατί το μοναδικό που αναφέρει είναι ότι βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

Όσοι χρήστες του faebook πατήσουν την κοινοποίηση που θα δουν από κάποιο φίλο τους, θα μεταφερθούν αυτόματα σε ένα νέο παράθυρο για να κοινοποιήσουν και αυτοί το hoax και έτσι να συνεχίσει η διάδοσή του.

Εκτός από το παραπάνω η σελίδα διαδίδει και ακόμη μία ψευδή δημοσίευση που αναφέρει «τρομοκρατική επίθεση με νεκρό κάποιο γνωστό βουλευτή»

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια επιτείδιων να διαδώσουν την σελίδα τους χρησιμοποιώντας τους ανυποψίαστους χρήστες του facebook.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε