Μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες «είδαν» ένα μέτρο χιόνι στη Κρήτη. Στα Ανώγεια θα γελάνε για ένα μήνα.

1

Γέμισε το διαδίκτυο από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το ύψος του χιονιού έφτασε το ένα μέτρο στα Ανώγεια. Ποια όμως είναι η αλήθεια; Χιόνισε και πόσο; 

Τον ισχυρισμό για ένα μέτρο χιόνι στα Ανώγεια τον είδαμε στις παρακάτω ενημερωτικές ιστοσελίδες.
protothema.grefsyn.griefimerida.grnewsbomb.grstar.grzougla.grthetoc.grthecaller.grthessnews.grpronews.greuro2day.grcretalive.grekriti.grzarpanews.gr, lykavitos.grreader.grparapolitikakritis.gr

Το «ένα μέτρο χιόνι», ήταν μερικές νιφάδες. Η παρακάτω φωτογραφία από το anogi.gr μας αποκαλύπτει το μέγεθος της «μεγάλης χιονόπτωσης».

Όλα ξεκίνησαν από τον πρώην αντιδήμαρχο Βασίλη Σμπώκο, που ανέβασε στο facebook παλιές φωτογραφίες για να πειράξει τους «τσοι Λασηθιώτες και τσοι Χανιώτες». Έγραψε σκωπτικά: «Χιονίζει στο Οροπέδιο ..Χιονίζει στον Ομαλό!! Εμάς εδώ…ξεκινάει ντελόγω από το 1 μέτρο!»

Η ιστοσελίδα cretalive.gr, πίστεψε τον ισχυρισμό και έτσι άρχισε το γαϊτανάκι των αναδημοσιεύσεων και η «είδηση» για ένα μέτρο χιόνι στα Ανώγεια έφτασε σε μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, αφού σχεδόν κανείς δεν ελέγχει τις ειδήσεις που ανεβάζει.

Στα Ανώγεια θα γελάνε για ένα μήνα.

 

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε