ΒΕΤΟ σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. από Βουλγαρία για το όνομα «Μακεδονία»;

1

Είναι αλήθεια πως τη στιγμή που η Ελλάδα έχει αυτοκτονικές τάσεις δεχόμενη να παραδώσει το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, ευτυχώς οι Βούλγαροι για δικούς τους λόγους φαίνεται ότι… θα μας σώσουν;

ΨΕΥΔΕΣ

Στο voicenews.gramfipolinews.blogspot.gr και press-news.gr (αρχική πηγή), διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Έμπνευση των ισχυρισμών του άρθρου, αποτελούν δημοσιεύματα του 2012, όταν ο Μπόικο Μπορίσοφ, μιλώντας στο κανάλι TV+ είχε δηλώσει πως η Βουλγαρία δεν θα δεχτεί επίλυση του ζητήματος της ονομασίας μεταξύ FYROM και Ελλάδας που θα περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά για βέτο.

Από τότε όμως, πολλά έχουν αλλάξει. Το περασμένο Αύγουστο, FYROM και Βουλγαρία υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας, ενώ η τελευταία την έχει προ πολλού αναγνωρίσει με το συνταγματικό της όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αποτέλεσμα του συμφώνου φιλίας, είναι η βουλγαρική υποστήριξη και όχι το βέτο προς τη FYROM για να εισέλθει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως δεν τίθεται θέμα βέτο σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. από Βουλγαρία για το όνομα «Μακεδονία» και τα σχετικά δημοσιεύματα καταρρίπτονται.