Ποιοι είμαστε
Αρχική Εστιατόριο κανιβάλων στο Λος Άντζελες;HOAXES

Εστιατόριο κανιβάλων στο Λος Άντζελες;

19 Φεβ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως «το Cannibal Club σας φέρνει μια τέλεια παρουσίαση της πειραματικής κουζίνας, στα ραφιναρισμένα πιάτα της πολιτιστικής ελίτ του Λος Άντζελες.»;

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

CLICKBAIT

Στο ideografhmata.grkatohika.gr κτλ διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Όλη η ιστορία βασίζεται σε μια ιστοσελίδα-φάρσα που υπάρχει από το 2009 και απέκτησε αναγνωρισιμότητα μετά από πρόσφατο άρθρο του συνωμοσιολογικού yournewswire.com.

To yournewswire.com δημιουργήθηκε από τον Adl-Tabatabai, ένα πρώην webmaster στο Davidicke.com που τώρα είναι σε διαμάχη με τον David icke (πρώην τερματοφύλακας και από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους που δημιούργησε την θεωρία που λέει ότι την ανθρωπότητα την κυβερνά μια υβριδική φυλή εξωγήινων ερπετοειδών από τον αστερισμό του Δράκοντα, που μεταμφιέζονται σε ανθρώπους).

Ένας από τους κύριους συντελεστές της ιστοσελίδας είναι η μητέρα του Carol, που δηλώνει ολιστικός γιατρός. Η ίδια έχει ομολογήσει πως αν και μερικά από τα άρθρα της είναι «λίγο περίεργα» και «ίσως λίγο σατυρικά», «δίνουν στους ανθρώπους τροφή για σκέψη».

Όπως μαθαίνουμε από το Snopes, οι φωτογραφίες του προσωπικού που στελεχώνει το «εστιατόριο», προέρχονται από άλλες ιστοσελίδες (stock photos) και δεν έχουν και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ιστορία.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του «εστιατορίου» των κανιβάλων, μαθαίνουμε πως η τραγουδίστρια Diamanda Galas, δίνει παραστάσεις σε αυτό κάθε Παρασκευή και Σάββατο για όλο το μήνα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, διότι η εκκεντρική κατά τα άλλα καλλιτέχνιδα, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Εξυπακούεται πως το «εστιατόριο» δεν έχει έδρα.

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως δεν υπάρχει εστιατόριο με την ονομασία «Cannibal Club» στο Λος Άντζελες.

Fact-check for the sake of Democracy