Τούρκοι εκτελούν Κούρδισσες μαχήτριες στο Αφρίν της Συρίας; (Βίντεο)

4

Κυκλοφορεί ένα βίντεο στο διαδίκτυο που συνοδεύεται από τον ισχυρισμό πως προέρχεται από την πολιορκία του Αφρίν και δείχνει Τούρκους στρατιώτες να εκτελούν εν ψυχρώ δύο αιχμάλωτες γυναίκες της μονάδας προστασίας του συριακού Κουρδιστάν (YPJ), δηλαδή το γυναικείο τμήμα του YPG.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Προσοχή το άρθρο περιέχει βίντεο με πολύ σκληρές σκηνές

Το είδαμε στο thecaller.gronalert.grpentapostagma.grolympia.gr,
armyvoice.grarmynow.net και veteranos.gr

Το βίντεο είναι πραγματικό αλλά δεν έχει σχέση με τις Τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις του τελευταίου μήνα στο Αφρίν της Συρίας.

Η αρχική πηγή είναι άγνωστη, αλλά το βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο από τον Οκτώβρη του 2016 με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για δύο αιχμάλωτες γυναίκες του PKK, στην νοτιοανατολική Τουρκία, πιθανότατα στην επαρχία Χακάρι μετά την άρση της εκεχειρίας το καλοκαίρι του 2015. liveleak.com

Το Νοέμβριο του 2016 είχε δημοσιευθεί και από ελληνικές ιστοσελίδες. thepressroom.gr

Φυσικά η εκτέλεση αιχμαλώτων από τους Τούρκους στρατιώτες είναι στυγερό έγκλημα πολέμου και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά όπως αναφέραμε και παραπάνω, το συγκεκριμένο βίντεο δεν σχετίζεται με την επέμβαση της Τουρκίας στο Αφρίν της Συρίας.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε