Ποιοι είμαστε
Αρχική H σύζυγος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, θα συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκή πνευμονολογική μελέτη;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

H σύζυγος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, θα συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκή πνευμονολογική μελέτη;

1 Μαρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Κυκλοφόρησε η είδηση ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, θα συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκή πνευμονολογική μελέτη για την άπνοια που διοργανώνεται από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα»

Το είδαμε στο ereportaz.gr, (αρχική πηγή) fimes.grlykavitos.grpetraskandalou.com,
crete-news.grnewsnowgr.comtaxalia.blogspot.gr και tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Το έγγραφο είναι πραγματικό, και πράγματι αναφέρει το όνομα Περιστέρα Μπαζιάνα. Μπορείτε να το δείτε στη Διαύγεια (σελίδα 35 και 36) όμως δεν πρόκειται για την σύντροφο του πρωθυπουργού, αλλά για άλλο πρόσωπο με το ίδιο όνομα και επώνυμο.

Το ereportaz.gr που ήταν η αρχική πηγή της είδησης, ενημερώθηκε από το Μέγαρο Μάξιμου που επικοινώνησε με την ιστοσελίδα, αλλά και από την υπεύθυνη της μελέτης κ. Τρακαδά Γεωργία, καθηγήτρια θεραπευτικής – πνευμονολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ.


Με δύο νέα άρθρα (1ο άρθρο2ο άρθρο) διόρθωσε τη λάθος είδηση, αλλά η αρχική εσφαλμένη δημοσίευση συνεχίζει να υπάρχει, όπως και οι αντιγραφές από άλλες σελίδες και blogs.

Όπως βλέπετε παραπάνω, η Περιστέρα Μπαζιάνα που θα εργαστεί στην έρευνα είναι απόφοιτος μέσης εκπαίδευσης και θα εκτελεί απλώς γραμματειακά χρέη σε αντίθεση με τη συμβία του Πρωθυπουργού που είναι μηχανικός, απόφοιτη ανώτατης εκπαίδευσης.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.