Μπορεί ο Σώρρας να κυκλοφορεί ελεύθερος; ΟΧΙ

0
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΥΤΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ) --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σήμερα (9/3/2018) το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών επέβαλε στον Αρτέμη Σώρρα και στη σύζυγό του ποινή φυλάκισης τριών ετών για την υπόθεση της απάτης σε βάρος του πατρινού δικηγόρου Φώτη Λεπίδα. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη και εμφανίστηκαν πολλά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι «αν καταβάλει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην ποινή του θα να είναι και πάλι ελεύθερος». Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Ψευδής ισχυρισμός.

Παραδείγματα: newsit.grreal.grkoutipandoras.grzougla.grpatrastimes.graltsantiri.gr,
in2life.grcretapost.gr, thestival.gragriniotimes.grpress-gr.com, και fimes.gr

Η ποινή που επιβλήθηκε σήμερα στο Σώρρα και τη σύζυγό του μπορεί να είναι εξαγοράσιμη και αρκετά μικρότερη από την πρωτόδικη απόφαση, γιατί πριν λίγες μέρες επέστρεψαν τα χρήματα, αλλά ο Σώρρας δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ακόμη και αν καταβάλει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην ποινή του (40.000 με 50.000 ευρώ για αυτόν και τη σύζυγό του) μόλις εμφανιστεί θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη φυλακή γιατί έχει κριθεί προφυλακιστέος για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα.

Ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου, τόνισε: «και όσον αφορά, αυτή την υπόθεση, είναι ελεύθεροι.»

Έτσι όσα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι ο Σώρρας θα μπορεί να κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος κάνουν λάθος. Υπάρχει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε