Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Σκλαβενίτης ΔΕΝ κατέβασε από τα ράφια του τα τουρκικά προϊόντα.HOAXES

Ο Σκλαβενίτης ΔΕΝ κατέβασε από τα ράφια του τα τουρκικά προϊόντα.

12 Μαρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ξανά η φήμη πως η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, κατέβασε από τα ράφια τους κωδικούς προϊόντων 869 από Τουρκία μετά από διαταγή της διεύθυνσης. Ο ισχυρισμός ωστόσο είναι ψευδής.



Το έχουμε δει παλαιότερα στα: stoxos.gr, epikairo.comkatohika.grvolonakinews.groparlapipas.gr, e-sterea.gr,

Η εικόνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ομάδα “Ελευθερη Εκφραση” στο Facebook απ όπου έχει ήδη κοινοποιηθεί πάνω από 2 χιλιάδες φορές. [πηγή]



Η εν λόγω φήμη ξεκίνησε από ένα υπάλληλο της εταιρίας Σκλαβενίτη που, όπως παραδέχτηκε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, είδε τις προτροπές για µποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα και σκέφτηκε να γράψει το ίδιο για την εταιρία  Σκλαβενίτη.



Ο υπάλληλος κατέβασε την ανάρτηση όταν του επισημάνθηκε ότι ο ισχυρισμός ήταν ψευδής, ωστόσο η είδηση είχε ήδη κοινοποιηθεί σε αρκετούς λογαριασμούς και σελίδες. Η είδηση δημοσιεύτηκε σε σελίδες όπως για παράδειγμα η «ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ Βετερανοι» και «Εθνικό Μέτωπο«, από τις οποίες κοινοποιήθηκε ξανά χιλιάδες φορές.



Στο πλαίσιο επαλήθευσης της είδησης επικοινωνήσαμε με την εταιρία “Σκλαβενίτης” και μας επιβεβαίωσαν ότι η φήμη πως κατέβασαν από τα ράφια τα τουρκικά προϊόντα δεν ισχύει. Κατά συνέπεια ο ισχυρισμός που εξετάζουμε είναι ψευδής.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.