Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν είναι ο Στίβεν Χόκινγκ στην φωτογραφία της αντιπολεμικής πορείας για το ΒιετνάμHOAXES

Δεν είναι ο Στίβεν Χόκινγκ στην φωτογραφία της αντιπολεμικής πορείας για το Βιετνάμ

16 Μαρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Στις 14/3/2018 ανακοινώθηκε ο θάνατος του Στίβεν Χόκινγκ και όλες οι ιστοσελίδες δημοσίευσαν την είδηση. Χρήστες στα social media κοινοποίησαν φωτογραφίες και αποφθέγματα και πολλές ιστοσελίδες δημοσίευσαν αφιερώματα του διάσημου φυσικού. Όμως μια φωτογραφία της National Portrait Gallery, από αντιπολεμική διαδήλωση του 1968 για τον πόλεμο του Βιετνάμ, αναφέρει εσφαλμένα ότι συμμετέχει ο Στίβεν Χόκινγκ.

Το είδαμε στη mixanitouxronou.gr και news247.gr

Η φωτογραφία κοινοποιήθηκε και από χρήστες του facebook.

Η φωτογραφία προέρχεται από την National Portrait Gallery και για πολλά χρόνια υπήρχε η λεζάντα ότι βλέπουμε τον Στίβεν Χόκινγκ μαζί με τον Ταρίκ Αλί και την Βανέσα Ρέντγκρεϊβ.

Το λάθος αποκάλυψε ο Ταρίκ Αλί μέσω των λογαριασμών του σε twitter και facebook

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.