Ποιοι είμαστε
Αρχική H UEFA διαψεύδει ότι εξέτασε το βίντεο με το γκόλ του ΠΑΟΚFAKE NEWS

H UEFA διαψεύδει ότι εξέτασε το βίντεο με το γκόλ του ΠΑΟΚ

16 Μαρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Χθες το πρωί (15/3/2018) η ΕΡΑ ΣΠΟΡ μετέδωσε ότι η UEFA εξέτασε το βίντεο με το γκολ του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και έκρινε ότι υπήρχε οφσάιντ στη φάση. Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από τις περισσότερες ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Παράδειγμα:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε επίσημη ερώτηση στην UEFA, και η απάντηση ήταν ότι η είδηση δεν ισχύει γιατί η UEFA δεν σχολιάζει αποφάσεις διαιτητών.

Η απάντηση της UEFA, που έλαβε με email η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της, αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν σημερινών δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο, η UEFA επιθυμεί να επαναλάβει τα εξής:
Η UEFA ποτέ δεν σχολιάζει διαιτητικές αποφάσεις στις δικές της διοργανώσεις, οπότε δεν θα σχολίαζε ποτέ διαιτητικές αποφάσεις εγχώριων διοργανώσεων.
Η πληροφορία αυτή είναι τελείως αβάσιμη και εσφαλμένη».

Μετά από αυτή την διευκρίνηση, οι περισσότερες ιστοσελίδες διόρθωσαν την είδηση ή δημοσίευσαν νέο άρθρο με την διάψευση της είδησης.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.