Ποιοι είμαστε
Αρχική Είπε ο Μητσοτάκης ότι σύμφωνα με τον Σ. Χόκινγκ «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Είπε ο Μητσοτάκης ότι σύμφωνα με τον Σ. Χόκινγκ «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»;

17 Μαρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Σύγχυση μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου δημιούργησε ένα βίντεο που ανέβασε η ιστοσελίδα Luben, στο οποίο ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λέει στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής: «Όπως είπε και ο μεγάλος αστροφυσικός Στέφεν Χόκινγκ: για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»

Αρκετοί ήταν εκείνοι που το πίστεψαν, και άλλοι που διαμαρτυρήθηκαν καθώς η Σελίδα δεν δήλωσε πως πρόκειται για προϊόν μοντάζ. Τελικά ο διαχειριστής αναγκάστηκε να παραδεχθεί με δόση ειρωνείας: «Ξέρουμε ότι για κάποιους φίλους είναι απίστευτο, αλλά το βίντεο είναι προϊόν μοντάζ».

Παρακάτω το πραγματικό απόσπασμα της ομιλίας.

Ας σημειωθεί ότι το Luben δημοσιεύει και πραγματικές ειδήσεις, άλλοτε με σοβαρό τρόπο και άλλοτε με σαρκαστική-ειρωνική διάθεση. Δηλαδή δεν έχει αμιγώς σατιρικό χαρακτήρα. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο όφειλε να επισημάνει εξ αρχής ότι το βίντεο είναι προϊόν μοντάζ ή έστω ότι είναι σατιρικό.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.