Μετανάστης στην Αυστραλία ο Ματ Ντέιμον λόγω Ντόναλντ Τραμπ;

0

Εμφανίστηκε και στην Ελλάδα η ψευδής είδηση που αναφέρει ότι ο Ματ Ντέιμον μετακομίζει στην Αυστραλία γιατί δεν αντέχει τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Ψευδής είδηση. 

H είδηση προβλήθηκε στα δελτία ειδήσεων των καναλιών ANT1 και Alpha

Εκτός από τα δελτίο ειδήσεων, την ψευδή είδηση είδαμε και στις σελίδες, protothema.grthetoc.grtanea.grkerdos.griefimerida.grnewsbeast.gr,
cretalive.gr
mag.sigmalive.comntokoumenta.gr και gossip-tv.gr


Η είδηση αρχικά δημοσιευθηκε από την «page six» της «New York Post» που ισχυρίστηκε ότι ο Matt Damon μετακομίζει με την οικογένειά του στην Αυστραλία και ότι αγόρασε ένα ακίνητο στο Byron Bay της Νέας Νότιας Ουαλίας. Μια ανώνυμη πηγή ανέφερε ότι «ότι μεταφέρει την οικογένεια στην Αυστραλία επειδή ο ηθοποιός διαφωνεί με τις πολιτικές του Trump. Ο Matt λέει ότι η κίνηση δεν θα επηρεάσει τη δουλειά του, καθώς θα ταξιδεύει όπου χρειάζεται για τις ταινίες του και ότι θέλει να έχει ασφαλές μέρος για να μεγαλώσει τα παιδιά του.»

Οι φήμες είχαν ξεκινήσει στις αρχές του μήνα από την Daily Telegraph και συνέχισαν σε άλλες σελίδες με δημοσιεύματα που ρωτούσαν αν ο Matt Damon θα μετακομίσει. Η New York Post απλά πρόσθεσε σε αυτές τις φήμες και την ιστορία με τον Donald Tramp.

Η εκπρόσωπος τύπου του Damon, Jennifer Allen, διέψευσε το δημοσίευμα της New York Post και ξεκαθάρισε ότι ο Damon «δεν έχει αγοράσει σπίτι στην Αυστραλία και δεν μετακομίζει».

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε