Είπε ένας καθολικός Αρχιεπίσκοπος ότι «η παιδοφιλία συνιστά πνευματική συνάντηση με το θεό»;

0

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα η ψευδής είδηση με τον Αρχιεπίσκοπο της καθολικής εκκλησίας που φέρεται να έχει πει σε συνέντευξη ότι «η σεξουαλική κακοποίηση ήταν μια πνευματική συνάντηση με τον Θεό μέσω του ιερέα».

Ψευδής είδηση

Το είδαμε στο tilestwra.comnewsthessaloniki.grfanpage.gron-news.grcouscous.gr,
monomaxoi.comthesecretrealtruth και katanixis.gr

Το 2017 δημοσιεύτηκαν τα ευρήματα 5ετούς έρευνας για παιδοφιλικά περιστατικά στην Καθολική Εκκλησία της Αυστραλίας. Μέρος της αναφοράς πρότεινε την καθιέρωση νόμου ώστε οι κληρικοί να υποχρεώνονται να καταγγέλλουν αντίστοιχα περιστατικά, ακόμα και αν έλαβαν τις πληροφορίες κατά την διάρκεια του μυστηρίου της εξομολόγησης.

Η ιστοσελίδα Neon Nettle, που έχει μακρύ ιστορικό δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων, έγραψε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Denis Hart διαφωνούσε με την παραπάνω νομική πρόταση, και επιπλέον ότι είχε περιγράψει τον βιασμό ως «πνευματική συνάντηση» («spiritual encounter»).

Στη πραγματικότητα, ο Αρχιεπίσκοπος όντως είπε ότι είναι πρόθυμος να πάει στην φυλακή παρά να αποκαλύψει πληροφορίες που έμαθε κατά την εξομολόγηση, αλλά δεν έκανε καμιά εξιδανίκευση του βιασμού. Η φράση του παραποιήθηκε, είπε απλά ότι «η εξομολόγηση είναι μια πνευματική συνάντηση με τον Θεό, μέσω του ιερέα».

Η «είδηση» δημοσιεύθηκε και από την ιστοσελίδα yournewswire, ένα από τους μεγαλύτερους ιστότοπους κατασκευής fake news.