Θα αρχίσει να σας χρεώνει το facebook για τη χρήση του;

0

Χιλιάδες χρήστες προωθούν στις επαφές τους το παρακάτω ψευδές μήνυμα, πιστεύοντας πως από «αύριο» το facebook θα χρεώνει για τη χρήση του και ότι με την κοινοποίηση του μηνύματος σε 10 άτομα από τις επαφές τους, θα συνεχίσει να είναι δωρεάν για όσους το κάνουν. Όμως δεν ισχύει το παραμικρό από αυτά, είναι ακόμη μία φάρσα.

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή του άρθρου, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια. Το μήνυμα που χιλιάδες χρήστες αυτές τις μέρες στέλνουν σε φίλους από τις επαφές τους, είναι μια νέα μορφή ενός hoax που κυκλοφορεί πολλά χρόνια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε παλιότερες εκδοχές της ίδιας φάρσας.

Η συγκεκριμένη μορφή του μηνύματος κυκλοφορεί τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο στο εξωτερικό. Κάποιος το μετέφρασε με αυτόματη μετάφραση και έτσι ξεκίνησε το νέο «γαϊτανάκι» κοινοποιήσεων.

H διάδοση παρόμοιων ψευδών μηνυμάτων, που ισχυρίζονται ότι θα υπάρξει χρέωση για τη χρήση του facebook, είναι τόσο πολύ διαδεδομένη που η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναγκάστηκε να το ξεκαθαρίσει πριν αρκετά χρόνια. Το facebook θα είναι πάντα δωρεάν για τους χρήστες του. Τα χρήματα που βγάζουν από τις διαφημίσεις, τους είναι αρκετά.

Είναι σίγουρο ότι παρόμοιες φάρσες θα εμφανιστούν στο μέλλον και οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οποιοδήποτε μήνυμα αναφέρει χρέωση για τη χρήση του facebook, είναι ψευδές.