Μουσουλμάνος μετανάστης καταστρέφει άγαλμα στην Ιταλία;

0

Κοινοποιείται από εκατοντάδες χρήστες στο facebook, βίντεο όπου βλέπουμε έναν άνδρα να καταστρέφει με σφυρί ένα άγαλμα και συνοδεύεται με τον ισχυρισμό ότι είναι μετανάστης στην Ιταλία. Είναι αλήθεια;

Ψευδής ισχυρισμός

Το βίντεο που μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου, είναι πραγματικό αλλά δεν έχει καμιά σχέση με τους μετανάστες και την Ιταλία. Αν προσέξετε κανείς δεν μιλάει ιταλικά και στο βίντεο φαίνεται ένας μιναρές.

Το περιστατικό έχει συμβεί στις 18 Δεκεμβρίου 2017 στην πόλη Sétif στην Αλγερία. Το άγαλμα είναι έργο του Francis de Saint-Vidal, στην κρήνη του Ain El Fouara στο κέντρο της πόλης.

Είναι η τρίτη φορά που καταστρέφεται το 117 χρονών άγαλμα. Η πρώτη ήταν το 1997 από εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθέτησαν ισλαμιστές και στις 28 Φεβρουαρίου 2006 το άγαλμα καταστράφηκε για δεύτερη φορά από ένα ισλαμιστή με σφυρί.

Μουσουλμάνος μετανάστης καταστρέφει άγαλμα στην Ιταλία επειδή παρουσιάζει γυμνό

Μουσουλμάνος μετανάστης καταστρέφει άγαλμα στην Ιταλία επειδή παρουσιάζει γυμνό

Gepostet von ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ balanthsberoia am Sonntag, 1. April 2018

M

عااااجل شاهد شخص يقوم بتخريب تمثال عين الفوارة قبل قليل و الشرطة تلقي القبض عليه ????

Gepostet von ‎حوادث المرور في الجزائر‎ am Montag, 18. Dezember 2017

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε