Ποιοι είμαστε
Αρχική Η φωτογραφία με το “μυστηριώδες πλάσμα” στη Αργεντινή που επιτίθεται σε σκυλιά.HOAXES

Η φωτογραφία με το “μυστηριώδες πλάσμα” στη Αργεντινή που επιτίθεται σε σκυλιά.

24 Απρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Κυκλοφόρησε μια φωτογραφία με τον ισχυρισμό ότι σε αυτή βλέπουμε το “μυστηριώδες πλάσμα” με μορφή σκύλου που επιτίθεται σε σκυλιά στην Αργεντινή. Είναι πραγματική;

Το είδαμε στο skai.grant1news.grcnn.gr, protothema.grenikos.grnewsbeast.gr,
epixirimatias.gr, thestival.greradio.grathensmagazine.grsigmalive.comdaynight.gr,
topontiki.gr, cretalive.gr κτλ.

Όπως διαβάζετε παραπάνω τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια φωτογραφία του πλάσματος και μας την παρουσιάζουν. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη φωτογραφία αυτή. Είναι ψεύτικη.

Το θέμα πήρε δημοσιότητα από το κανάλι του youtube, UFOmania, και μέχρι σήμερα το βίντεο έχει 2,5 εκατομμύρια θεάσεις. Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν κλικοθηρικές εφημερίδες όπως η Mirror που το δημοσίευμα της αναπαράγουν και οι ελληνικές ιστοσελίδες και έτσι η πλαστή εικόνα κάνει το γύρο του κόσμου.

Για να κατασκευάσουν την εικόνα που παρουσιάζουν ως απόδειξη της ύπαρξης του τρομακτικού πλάσματος, χρησιμοποίησαν μια άλλη εικόνα (καλλιτεχνική) του Remus Lupine, ενός καθηγητή που είναι λυκάνθρωπος στην ταινία “Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν”.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν την παραπάνω φωτογραφία ως πραγματική, καταρρίπτονται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.