Στο Πειθαρχικό παραπέμπει ο ΙΣΑ την ογκολόγο Σαββούλα Μάλλιου, μετά τις αποκαλύψεις μας.

0

Μετά τις αποκαλύψεις μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο την ογκολόγο Σαββούλα Μάλλιου, λόγω «αποχρωσών ενδείξεων πειθαρχικού παραπτώματος». 

Τα δημοσιεύματά μας, όπου παρουσιάσαμε τους αντιεπιστημονικούς, και δυνητικά επικίνδυνους ισχυρισμούς για τους ασθενείς που θα τους πιστέψουν, της ογκολόγου ήταν το έναυσμα για να κινηθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Το θέμα της κας Μάλλιου-Κριαρά, πήρε δημοσιότητα μέσα από τα σχετικά άρθρα μας. Η ιατρικού περιεχομένου ιστοσελίδα emedi.gr, η οποία ανήκει στη γνωστή Ελληνίδα ογκολόγο, Σαββούλα Μάλλιου, βρίθει παραπληροφόρησης πάνω σε σοβαρά θέματα υγείας.

Ενδεικτικά παρουσιάζουμε τα παρακάτω δημοσιεύματά μας:

Η ογκολόγος που θεραπεύει το καρκίνο με καμφορά.
Επικίνδυνα ψεύδη για τα εμβόλια από γνωστή Ελληνίδα ογκολόγο
Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου με σιμισιφούγκα;
Επικίνδυνα ψεύδη για τα εμβόλια από γνωστή Ελληνίδα ογκολόγο
Ογκολόγος πουλάει ως θεραπεία του καρκίνου, απαγορευμένη ουσία από τον FDA
Γιατρός συνιστά αποφυγή χημειοθεραπειών και πουλά μαντζούνια για τον καρκίνο!
Παραπλανητικός και επικίνδυνος ισχυρισμός για τη θεραπεία του καρκίνου
Προσοχή: Το emedi.gr ΔΕΝ είναι αξιόπιστη ιστοσελίδα υγείας
Αν οι καρκινοπαθείς δεν κάνουν χημειοθεραπεία αυξάνεται η επιβίωση
Ο καρκίνος τρέφεται με ζάχαρη
Η ογκολόγος που θεραπεύει το καρκίνο με καμφορά
Η ομοιοπαθητική πιο αποτελεσματική από τις συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο
Σταματήστε να κάνετε χημειοθεραπείες
Βιταμίνη C κατά του καρκίνου; – Καταρρίπτεται
Σιρόπι σφενδάμου και διαττανθραρική σόδα για το καρκίνο;

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1645011152234523&id=100001769638815

Προηγήθηκε Δελτίο Τύπου της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, στο οποίο επισημαίνεται ότι η ιατρός Σ. Μάλλιου παροτρύνει, εκτός των άλλων, τους ασθενείς «να μην ακούνε τους ογκολόγους» και «να σταματήσουν να υποβάλλονται σε συμβατικές θεραπείες», γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, όπως αναφέρουν.

Δελτίο Τύπου – Σαββούλα Μάλλιου

«Τον τελευταίο καιρό έχουν πληθύνει οι αναφορές συναδέλφων ιατρών και απλών πολιτών στην Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) για αναρτήσεις και δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο, όπου αναπαράγονται οι θέσεις της κας. Σαββούλας Μάλλιου-Κριαρά (ενδεικτικά URL:http://emedi.gr/ιατρικά-νέα/item/7096-ανησυχία-λόγω-της-στροφής-των-καρκινοπαθών-στην-εναλλακτική-ιατρική.html#.Wau4ychJbIU, http://www.awakengr.com/trote-pikra-gia-na-therapefsete-ton-karkino/http://ngradio.gr/blog/autoiasi/4-5-2/). Μεταξύ διαφημιστικού περιεχομένου και απλοποιημένων επιστημονικών δεδομένων διατυπώνονται αόριστες και μη τεκμηριωμένες κατηγορίες για την εταιρεία μας. Λίγο έως πολύ με μορφή διεθνούς συνομωσίας, η ογκολογική κοινότητα φέρεται ως εκμεταλλευόμενη τους ασθενείς με καρκίνο στο όνομα του κέρδους με συνεργάτες τη φαρμακευτική βιομηχανία και τις κυβερνήσεις. Πέρα από τις προφανείς υπερβολές και ανακρίβειες, παροτρύνονται ασθενείς «να μην ακούνε τους ογκολόγους» και «να σταματήσουν να υποβάλλονται σε συμβατικές θεραπείες», γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Η Ε.Ο.Π.Ε. ως επιστημονική εταιρεία έχει ιστορία άνω των 30 ετών με διεθνή αναγνώριση σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο. Αποτελεί την επίσημα αναγνωρισμένη από την πολιτεία επιστημονική εταιρεία Παθολόγων Ογκολόγων. Υπενθυμίζεται ότι η ιατρική ειδικότητα της Παθολογικής Ογκολογίας είναι διεθνώς υπεύθυνη για την αντιμετώπιση ασθενών με κακοήθεις νεοπλασίες (κάθε μορφή καρκίνου). Αντίστοιχα στη χώρα μας με το Π.Δ. 204/1998 καθιερώθηκε ως περιλαμβάνουσα «τη διάγνωση, τη φαρμακευτική ή γενικότερα συντηρητική θεραπεία (χημειοθεραπεία), την υποστήριξη και το συντονισμό της συνολικής αγωγής των αρρώστων με κακοήθεις νεοπλασίες από την αρχή της διάγνωσης μέχρι της τελικής φάσης».
Η κα. Μάλλιου-Κριαρά διαγράφηκε από την εταιρεία μας το 2012 για αντιδεοντολογική συμπεριφορά που ερχόταν σε αντίθεση με τις αρχές και το καταστατικό της εταιρείας. Οι θέσεις της εταιρείας μας σχετικά με τα παραπάνω δημοσιεύματα έχουν γνωστοποιηθεί στο Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (Ι.Σ.Α.). Η Ε.Ο.Π.Ε. ως επιστημονική εταιρεία εγγυάται τη βέλτιστη ιατρική φροντίδα των ασθενών με καρκίνο, όπως αυτή προβλέπεται από τις βασικές αρχές κλινικής άσκησης της ιατρικής και τους διεθνείς κανόνες ορθής κλινικής πρακτικής (good clinical practice, GCP). Επιπλέον επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος προάσπισης της εταιρείας από ανυπόστατες κατηγορίες και απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών σε ορθή ογκολογική φροντίδα.»

 


Η παραπομπή της ογκολόγου Σαββούλας Μάλλιου στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΙΣΑ, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που «φωνάζουμε» εδώ και μήνες. Ότι οι ισχυρισμοί της γιατρού, σχετικά με εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε