Ποιοι είμαστε
Αρχική Δέχθηκαν οι αναρχικοί των Εξαρχείων κονβόι με “πολεμοφόδια” από τη Γαλλία;FAKE NEWS

Δέχθηκαν οι αναρχικοί των Εξαρχείων κονβόι με “πολεμοφόδια” από τη Γαλλία;

25 Μαΐ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR στις 23-5-2018, «κράνη, στειλιάρια και σφυριά» έφτασαν στους αναρχικούς των Εξαρχείων με λευκά βαν από Γαλλία. Δεν παρουσίασε άλλο τεκμήριο, πέρα από την μαρτυρία ενός τοπικού δημοτικού συμβούλου, που παρατήρησε φορτηγά με ξένες πινακίδες να ξεφορτώνουν “πράγματα”. Τι ισχύει;

Ψευδής ισχυρισμός

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό, στο facebook, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος, ο οποίος και φωτογράφησε το κονβόι, ξεκαθάρισε ότι τα βαν μετέφεραν μόνο είδη πρώτης ανάγκης (όπως πάμπερς και γάλατα) για την υποστήριξη των καταλήψεων στέγασης προσφύγων και μεταναστών.

Το γεγονός ότι πρόκειται για τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια, το πιστοποιούν οι αναρτήσεις οι δικές του αλλά και αυτές πρωτεργατών του κινήματος αλληλεγγύης μεταναστών, οι οποίες αναρτήθηκαν τις περασμένες μέρες, πριν το ρεπορτάζ του STAR.

Με βάση τα παραπάνω, οι ισχυρισμοί του STAR ότι οι αναρχικοί εξοπλίστηκαν με κράνη στειλιάρια και σφυριά από τη Γαλλία, καταρρίπτονται. Άλλωστε, σφυριά και στειλιάρια βρίσκεις σε οποιοδήποτε κατάστημα με σιδερικά είδη. Δεν είναι ανάγκη να γίνει εισαγωγή από Γαλλία.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.