Ποιοι είμαστε
Αρχική Fake news η άγρια συμπλοκή με τραυματίες μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών για το όνομαFAKE NEWS

Fake news η άγρια συμπλοκή με τραυματίες μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών για το όνομα

22 Ιου
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπήρξε άγρια συμπλοκή Ελλήνων και Σκοπιανών εφήβων για το όνομα «Μακεδονία» στους Νέους Πόρους Πιερίας κατά τη διάρκεια ταξιδιού ομάδας χάντμπολ των Σκοπίων.

Το είδαμε στο  tanea.grprotothema.grin.grnewsbeast.grliberal.grcorfupost.gr,
thepresident.grparapolitika.gr, newpost.graftodioikisi.grthecaller.grlykavitos.gr

Τα δημοσιεύματα  αναφέρουν:

Το ψευδές δημοσίευμα ξεκίνησε από το πρακτορείο ειδήσεων makfax της ΠΓΔΜ, και η είδηση δεν άργησε να περάσει στη χώρα μας.

Επικοινωνήσαμε με την Αστυνομία στην Κατερίνη και μας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάποια καταγραφή για επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών εφήβων, στους Νέους Πόρους Πιερίας.

Ωστόσο, η οριστική επιβεβαίωση ότι πρόκειται για fake news, ήρθε από την ίδια την ιδιοκτήτρια της ομάδας χάντμπολ της γειτονικής χώρας, Andrijana Budimir. Πριν μερικές ώρες ανάρτησε στο facebook την παρακάτω διάψευση της είδησης. Μάλιστα αναφέρει ότι “όλα πήγαν καλά και οι Έλληνες ήταν πολύ καλοί οικοδεσπότες”.

Έπειτα από την διάψευση της Andrijana Budimir, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η είδηση που αναφέρει επεισόδια μεταξύ εφήβων των δύο χωρών, για το όνομα “Μακεδονία”, είναι ένα ακόμη fake news.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.