Αυτή η γυναίκα δεν είναι η Ηριάννα

0

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί φωτογραφία μιας γυναίκας στα κοινωνικά δίκτυα με τον ισχυρισμό ότι η εικονιζόμενη, είναι η Ηριάννα.

Η παραπάνω φωτογραφία όμως δεν έχει καμιά σχέση με την Ηριάννα που αθωώθηκε πριν λίγες μέρες από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών. Την έχουν πάρει από παλιά είδηση του 2014, που αφορούσε σύλληψη για ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Εκτός από τη φωτογραφία, ξανακυκλοφόρησε η ψευδής φήμη ότι η Ηριάννα είναι αδελφή του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη.

Μια ακόμη φήμη που συνοδεύει την υπόθεση Ηριάννα, είναι ότι κρύβουν το επίθετό της γιατί υπάρχει κάποια συγγένεια με πολιτικό πρόσωπο ή κάποιο άλλο διάσημο. Όμως ούτε αυτή η φήμη αληθεύει γιατί τα στοιχεία της Ηριάννας είναι γνωστά από το 2013, όταν το Βήμα δημοσίευσε το «non paper» του Δένδια.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε