Ποιοι είμαστε
Αρχική Αυτή ΔΕΝ είναι η πρόεδρος της Κροατίας.HOAXES

Αυτή ΔΕΝ είναι η πρόεδρος της Κροατίας.

9 Ιου
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Σε πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας, είδαμε την φωτογραφία της Πρόεδρου της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς. Αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με την συγκεκριμένη φωτογραφία. Δεν είναι της κυρίας Κιτάροβιτς

Το είδαμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Πρωταθλητής“.

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή του άρθρου, η κυρία αυτή δεν είναι η Πρόεδρος της Κροατίας. Πρόκειται για την ηθοποιό και μοντέλο, Nicole Natalie Austin, σύζυγος του ράπερ ICE-T που είναι γνωστή ως Coco Austin.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες της Coco Austin, που συνοδευόταν από το σύζυγό της, λήφθηκαν σε παραλία στο Μαϊάμι το 2009 από παπαράτσι.

Τo 2016 κυκλοφόρησε, πρώτα στο εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα, ο ψευδής ισχυρισμός ότι στις φωτογραφίες βλέπουμε την Πρόεδρο της Κροατίας.

Το ίδιο έγινε και το 2017. Παραδείγματα: neaselida.grlesvosnews.grmetrosport.gr

Όπως είδαμε παραπάνω ο ψευδής ισχυρισμός, ανακυκλώνεται κάθε χρόνο. Πιθανότατα θα τον ξαναδούμε και στα επόμενα χρόνια.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.