Ποιοι είμαστε
Αρχική Επισπεύδουν την παράδοση των S-400 στην Τουρκία ως αντίποινα για τις απελάσεις;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Επισπεύδουν την παράδοση των S-400 στην Τουρκία ως αντίποινα για τις απελάσεις;

11 Ιου
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως η Ρωσία επισπεύδει και άλλο την παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία, μετά την δραματικά αρνητική τροπή την οποία έχουν πάρει οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις;

Ψευδής ισχυρισμός

Στο pronews.gr (αρχική πηγή), stoxos.gr, ethnikosmaxitis.grdoureiostupos.grlefteria.blogspot.com κτλ, διαβάζουμε:

 

Είναι αλήθεια;
Αφορμή για το παραπάνω δημοσίευμα έδωσε η σημερινή είδηση της απέλασης δυο Ρώσων διπλωματών και της απαγόρευσης εισόδου άλλων δυο στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονται σε σωρεία ενεργειών, μεταξύ των οποίων πληροφοριακής δραστηριότητας εις βάρος της χώρας μας.

Τον Ιούλιο του 2017, κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες πως Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν στην αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, που τελικά οριστικοποιήθηκε το Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Ήδη από τότε συζητιόταν η πιθανότητα τα πρώτα συστήματα να φτάσουν στη Τουρκία ακόμη και μέσα στο 2018. To περασμένο Απρίλιο το επίσημο ρωσικό πρακτορείο TASS, έκανε (ήδη) λόγο για παράδοση τον Οκτώβριο του 2019. Νωρίτερα, είχε “παίξει” ως ημερομηνία παράδοσης ο Ιούλιος του 2018 και φτάνοντας στο σήμερα, γνωρίζουμε ήδη εδώ και καιρό πως η παράδοση θα λάβει χώρα κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Το γεγονός πως ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πως οι πρώτες παραδόσεις των Α/Α συστημάτων S-400 στην Τουρκία θα γίνουν προς το τέλος του επόμενου έτους (2019), δεν έχουν καμία σχέση με “ρωσικά αντίποινα” εις βάρος της Ελλάδα διότι πρόκειται για δεδομένο που είναι γνωστό ήδη από το περασμένο Νοέμβριο.

Συμπέρασμα
Η “είδηση” πως η Ρωσία προχώρησε σε κυρώσεις εις βάρος της Ελλάδας” επισπεύδοντας τη παράδοση των S-400 στη Τουρκία για το 2019″ δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα, διότι είναι γνωστό εδώ και πολλούς μήνες. Ο μόνος λόγος που ορισμένες ιστοσελίδες με πρώτο το pronews.gr προέβαλαν αυτό τον ισχυρισμό, είναι καθαρά για λόγους κλικοθηρίας.

Fact-check for the sake of Democracy