Οι Γέροντες προειδοποιούν πως «Έρχεται πόλεμος φοβερός και μέγας σεισμός τεκτονικός;»

Είναι αλήθεια πως ένα προφητικό κείμενο γραμμένο σε ποιητικό ύφος, κάνει την εμφάνιση του σε Μονές της Χώρας, προειδοποιώντας για εποχή κοσμοϊστορικών αλλαγών και εγρήγορσης;

ΨΕΥΔΕΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ – CLICKBAIT

Στο pronews.gr πρόσφατα και newsbomb.gr, triklopodia.granargyros61.blogspot.comΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ (facebook) και πολλά ακόμη διαβάζουμε:

 

Είναι αλήθεια;
Το παραπάνω «προφητικό» ποίημα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο pentapostagma.gr, στις 15 Ιουλίου 2012. Έκτοτε έχει αναδημοσιευτεί πάρα πολλές φορές με διάφορες παραλλαγές. Η αρχική πηγή ωστόσο (pentapostagma.gr), αν και ισχυρίζεται πως πρόκειται για «προφητικό ποίημα από έναν Γέροντα» μας ενημερώνει πως στάλθηκε από αναγνώστη.

 

Ο ίδιος αναγνώστης έστειλε μερικά ακόμη «προφητικά» ποιήματα στο pentapostagma.gr και συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012.

 

Το περιεχόμενο των ποιημάτων είναι καταστροφολογικό και κυρίως αλυτρωτικό, διότι κάνουν λόγο για επικείμενο πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας, με τους πρώτους φυσικά να νικούν.

Εάν όμως λάβουμε υπόψιν την εποχή που γράφτηκαν αυτές οι προφητείες (2012), θα διαπιστώσουμε πως είχαν «έρεισμα,» δεδομένου πως οι τότε σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας, βρίσκονταν στο ναδίρ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις (τότε) αντίθετες απόψεις και ενέργειες στον εμφύλιο της Συρίας.

 

Αν και μεσολάβησε η κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά το 2015 και η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα το 2016, αντί οι σχέσεις των δυο χωρών να οδηγηθούν στα άκρα (τότε πολλοί μιλούσαν για «εκπλήρωση προφητειών»), συνέβη το ακριβώς αντίθετο, με τη Τουρκία και τη Ρωσία να απολαμβάνουν αυτή την εποχή έναν ιδιότυπο «μήνα του μέλιτος,» που βασίζεται πάνω σε κοινά γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα (η συμφωνία κατασκευής πυρηνικού σταθμού και η αγορά των S-400 από τη Τουρκία, αποτελούν τα κλασικότερα παραδείγματα). Οι πρόσφατες επανεκλογές των Πούτιν και Ερντογάν στις προεδρίες των χωρών τους, αποτελεί μια ακόμη σοβαρή ένδειξη πως η ρωσοτουρκική προσέγγιση θα διαρκέσει για αρκετά ακόμη χρόνια.

Συμπεράσματα
Το «προφητικό» ποίημα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012, από έναν ανώνυμο αναγνώστη και εκτός από αναφορές του σε «αφυπνισμένες» ιστοσελίδες και μπλογκς, δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Ακόμη όμως και αν γράφτηκε από «Γέροντα,» φαίνεται πως η «προφητεία» έπεσε έξω διότι αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Η ώρα η παραπάνω , δεν θα αργήσει,» (δηλαδή ο πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας),ενώ σήμερα έξι και πλέον χρόνια αργότερα όχι μόνο πόλεμος δεν έλαβε χώρα, αλλά οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται στη καλύτερη δυνατή φάση, κάτι που φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως «Έρχεται πόλεμος φοβερός και μέγας σεισμός τεκτονικός,» καταρρίπτεται.