Ποιοι είμαστε
Αρχική Μουσουλμάνους ιμάμης καλεί τους ομόθρησκούς του να μεταναστεύσουν μαζικά στην Ελλάδα;HOAXES

Μουσουλμάνους ιμάμης καλεί τους ομόθρησκούς του να μεταναστεύσουν μαζικά στην Ελλάδα;

20 Ιου
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως ένας ιμάμης καλεί τους μουσουλμάνους να μεταναστεύσουν μαζικά στη χώρα μας, εξυμνώντας παράλληλα το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κτλ επειδή θα τους κάνει Έλληνες;

ΨΕΥΔΕΣ – LIKE FARMING

Το παρακάτω βίντεο κοινοποιήθηκε στην σελίδα “ΟΙ 400 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ! Κ.Ε.Π.Ε. ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!” στο Facebook και έχει εκατοντάδες κοινοποιήσεις.

Στο βίντεο βλέπουμε έναν ιμάμη να καλεί τους μουσουλμάνους να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας ονόματα όπως “Παπανδρέου”, “ΠΑΣΟΚ”, “ΣΥΡΙΖΑ” κτλ. Είναι προφανές πως δεν εκστομίζει τίποτα από τους ισχυρισμούς που συνοδεύουν το βίντεο, διότι οι εν λόγω λέξεις δε μεταφράζονται και θα έπρεπε να ακούγονται.

Επιπλέον, το βίντεο κυκλοφορεί από τα μέσα του 2016 και ο ιμάμης που ονομάζεται Maulana Tariq Munawar με καταγωγή από το Μπαγκλαντές. Σε αυτό αναφέρεται στις αρετές του Ραμαζανιού και τη σημασία της προσευχής.

Ο Tariq Munawar έχει στο παρελθόν επικρίνει τη τρομοκρατία στο όνομα της (ισλαμικής) θρησκείας, στρεφόμενος ανοιχτά κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ που αντιπροσωπεύουν οργανώσεις όπως οι Ταλιμπάν, το ISIS και η Μπόκο Χαράμ.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως ο συγκεκριμένος ιμάμης, ουδέποτε κάλεσε μουσουλμάνους να έρθουν στην Ελλάδα και οι ισχυρισμοί που συνοδεύουν το βίντεο, έχουν προστεθεί για λόγους like farming.

Fact-check for the sake of Democracy