Αυτές οι φωτογραφίες δεν έχουν καμιά σχέση με την Ελλάδα.

0

Όπως σε όλες τις μεγάλες καταστροφές, εμφανίστηκαν φωτογραφίες στα social media που δεν έχουν καμιά σχέση με τις φωτιές στην Ελλάδα.

1. Στην παραπάνω φωτογραφία του Ron Olshwanger, βλέπουμε τον πυροσβέστη Adam Long να προσπαθεί με τεχνητή αναπνοή να σώσει την 2χρονη Patricia Pettus, σε μια φωτιά σε διαμέρισμα του Σαιντ Λούις στις 30 Δεκεμβρίου 1988. Παρά τις προσπάθειες του Long, το παιδί πέθανε αργότερα στο Νοσοκομείο Παίδων του Σαιντ Λούις. Η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύθηκε στην Post-Dispatch μια ημέρα μετά τη φωτιά, κέρδισε το βραβείο Pulitzer στην κατηγορία spot news photography το 1989.


2. Η δεύτερη εικόνα που κοινοποιείται στο facebook, αποτελεί στιγμιότυπο ενός βίντεο από την μεγάλη πυρκαγιά στο Λος Άντζελες τον Δεκέμβριο 2017


Οι φωτογραφία με τον παππού που κρατάει στην αγκαλιά του ένα γατάκι είναι από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το χωριό Bolu Mudurnu. Το σπίτι του παππού της φωτογραφίας κάηκε τον Ιανουάριο 2018.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε