Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο έρανος για τον μικρό Κωνσταντίνο-Μιχαήλ ΔΕΝ είναι απάτη.ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ο έρανος για τον μικρό Κωνσταντίνο-Μιχαήλ ΔΕΝ είναι απάτη.

26 Ιου
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε, μέσω μηνυμάτων στο messenger στην αρχή και αργότερα με αναρτήσεις στο facebook, η παρακάτω ανακοίνωση για έρανο. Αργότερα κυκλοφόρησε η φήμη στα κοινωνικά δίκτυα ότι η περίπτωση του μικρού Κωνσταντίνου-Μιχαήλ είναι απάτη. Όμως δεν είναι. 

Τι ακριβώς έχει συμβεί; 

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή του άρθρου η περίπτωση του μικρού Κωνσταντίνου-Μιχαήλ ΔΕΝ είναι απάτη. Ο μικρός νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά, “Ελπίδα”. Ο ηθοποιός Αντώνης Κρόμπας επισκέφτηκε το “Ελπίδα” και κοινοποίησε το παρακάτω στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Το παιδάκι επισκέφτηκε και η δικηγόρος Σωτηρία Κουμπούλη, και εθελοντικά ανέλαβε την υπόθεση της οικογένειας. 

Η μητέρα έκανε ένα μικρό έρανο (μέσω μηνυμάτων στο messenger) μεταξύ συγγενών και φίλων και χρησιμοποίησε το λογαριασμό μισθοδοσίας της γιατί δεν γνώριζε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός θα πρέπει να είναι ερανικός. Μια φίλη της μητέρας, τη βοήθησε και έφτιαξε την παραπάνω καρτέλα του εράνου. Όμως ο έρανος κοινοποιήθηκε στο facebook χωρίς την άδεια της μητέρας και μέσα σε ελάχιστες ώρες, οι κοινοποιήσεις έγιναν χιλιάδες. Λόγω του ότι προοριζόταν μόνο για φίλους και γνωστούς, η καρτέλα δεν περιείχε άλλες πληροφορίες, όπως κάποιο αριθμό τηλεφώνου κτλ. Αυτό υποψίασε αρκετούς χρήστες που κάλεσαν το νοσοκομείο και ρώτησαν αν είναι αλήθεια. (Τα ΕΗ δεχτήκαμε δεκάδες ερωτήματα για αυτόν τον έρανο). Όμως το νοσοκομείο δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα και έτσι δημιουργήθηκε η φήμη ότι η περίπτωση είναι απάτη. Καλέσαμε και εμείς στο νοσοκομείο για να ρωτήσουμε, και αντιμετωπίσαμε μια απαράδεκτη συμπεριφορά από τον υπάλληλο. Μας απάντησε: “Δεν γνωρίζουμε. Μας έχουν ζαλίσει από χθες” και μας έκλεισε το τηλέφωνο. Πιθανότατα αυτό να έχει συμβεί και με άλλους που ενδιαφέρθηκαν και έτσι δεν άργησε να διαδοθεί η φήμη ότι το παιδάκι δεν υπάρχει και η περίπτωση του εράνου είναι μια απάτη.

Μιλήσαμε με την μητέρα και με την νομική σύμβουλο της οικογένειας. Παρακαλούν τους χρήστες να σταματήσουν να κοινοποιούν τον έρανο και να μην καταθέτουν χρήματα, γιατί ήταν μόνο για τους συγγενείς και δεύτερο να διαγράψουν τις αναρτήσεις που αναφέρουν ότι η περίπτωση του μικρού Κωνσταντίνου-Μιχαήλ είναι απάτη και το παιδάκι δεν υπάρχει.

Ανακοίνωση αναμένεται και από το Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά “Ελπίδα”. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΠΠΥ αναμένεται να καλύψει το ποσό της νοσηλείας του μικρού.

Υπάρχουν αρκετοί επιτήδειοι που με ψεύτικους εράνους προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση του μικρού Κωνσταντίνου-Μιχαήλ ΔΕΝ είναι απάτη.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.