Ποιοι είμαστε
Αρχική Κατέγραψαν σε βίντεο περίεργο πλάσμα που μοιάζει με το Γκόλουμ;HOAXES

Κατέγραψαν σε βίντεο περίεργο πλάσμα που μοιάζει με το Γκόλουμ;

5 Αυγ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Κυκλοφορούν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι, μια οικογένεια στην χερσόνησο της Γκασπεζίας στον Καναδά, έχει καταγράψει σε βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα, ένα περίεργο πλάσμα που μοιάζει με το “Γκόλουμ” από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Τι πραγματικά όμως είναι, αυτό που κατέγραψαν; 

Το είδαμε στο newsit.grprotothema.gr, eleftherostypos.gr, gazzetta.gr,
katohika.grmadata.grsportlike.gr

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=qLEvThKHa5Q


To βίντεο ανήκει στην Audrée Fréchette και το δημοσίευσε στο newsflare.com για να το πουλήσει και να κερδίσει χρήματα. Η ίδια αναφέρει ότι: «Ήμουν σε διακοπές με φίλους στον Καναδά, και στην άκρη του δρόμου είδαμε μια άλκη. Σταματήσαμε το αυτοκίνητο για να την παρακολουθήσουμε. Την επόμενη μέρα βλέποντας το βίντεο παρατήρησα αυτό το περίεργο πράγμα πίσω. Δεν γνωρίζω τη φύση του φαινομένου, αλλά ο τρόπος που κινείται, ειδικά στα πρώτα δευτερόλεπτα, μου δίνει μια παράξενη εντύπωση”.

Στο βίντεο παρατηρούμε ότι το “Γκόλουμ” κινείται λίγο περίεργα. Πάει μπροστά – πίσω, αλλά και πάνω – κάτω. Ακόμη μπορούμε να δούμε ένα μικρό άσπρο άσπρο σημάδι στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Αν προσέχουμε λίγο, θα παρατηρήσουμε ότι το “Γκόλουμ” κινείται σε τέλειο συγχρονισμό με αυτό το άσπρο σημάδι, και γενικά με το ταμπλό του αυτοκινήτου.

Αν σταθεροποιήσουμε το βίντεο, είναι ολοφάνερο ότι το “περίεργο πλάσμα” κινείται σε απόλυτο συγχρονισμό με το σημάδι στο ταμπλό του αυτοκινήτου και ένα ακόμη σημάδι που υπάρχει στο παπρίζ πάνω και δεξιά από αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι το πλάσμα που το βάπτισαν “Γκόλουμ”, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια βρομιά στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Αυτός είναι ο λόγος που δεν παρατήρησαν τίποτα, όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητο για να δουν την άλκη στην άκρη του δρόμου.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.