Εντύπωση μας προκάλεσε η κοινοποίηση δημοσιεύματος στο λογαριασμό «υποστρατήγου ε.α.» πως οι αεροψεκασμοί δεν είναι θεωρία συνωμοσίας αλλά πραγματικότητα και πως μας ψεκάζουν με… χλωριούχο νάτριο.

ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ

Στο Facebook είδαμε τη παρακάτω ανάρτηση στο προφίλ «Ιωάννης Μάρας» που δηλώνει υποστράτηγος εν αποστρατεία:

Η ανάρτηση παραπέμπει στο παρακάτω δημοσίευμα του mknews.eu:

Είναι αλήθεια;

Αρχικά αναζητήσαμε εάν ο «υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μάρας» είναι υπαρκτό πρόσωπο. Αυτό που βρήκαμε είναι σχετικό ΦΕΚ του 2003, σύμφωνα με το οποίο, ο ταξίαρχος πυροβολικού Ιωάννης Μάρας, τερμάτισε ευδοκίμως τη σταδιοδρομία του. Ωστόσο δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε (ούτε να πιστέψουμε) πως πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι μας ψεκάζουν με χλωριούχο νάτριο, αυτός είναι αρκούντως αστείος διότι μιλά κυριολεκτικά για αλάτι. Ποιος ο λόγος να μας ψεκάσουν με αλάτι, τη στιγμή που το καταναλώνουμε σε αφθονία μέσω της τροφής καθημερινά; Το ερώτημα φυσικά είναι ρητορικό. Ο μόνος λόγος που μπορεί κάποιος να θέλει να ψεκάσει διάλυμα νερού με χλωριούχο νάτριο (αλάτι), είναι για να δημιουργήσει τεχνητή βροχή.

Αναφορικά με τη θεωρία συνωμοσίας των αεροψεκασμών, η οποία έχει καταρριφθεί εδώ και πολλά χρόνια, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας «,Τι πραγματικά είναι οι αεροψεκασμοί» καθώς και την ανάλυση του αεροναυπηγού, διερευνητή αεροπορικών ατυχημάτων και διευθυντή του περιοδικού Πτήση & Διάστημα Φαίδωνα Καραϊωσηφίδη, που απομυθοποιεί με απλά λόγια τους αεροψεκασμούς.