Είπε ο Α. Γεωργιάδης πως αν δεν γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο θα φύγει από τη χώρα;

0

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια δήλωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία θα φύγει από την Ελλάδα, εάν δεν γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο. Είναι όμως αληθινή;

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο periodista.gr, left.gr, olympia.grneaselida.gr, tribune.gr κτλ.

Τον ισχυρισμό αναπαρήγαγε και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Είναι αλήθεια;

Κατόπιν έρευνάς μας στον λογαριασμό του κ. Γεωργιάδη στο Twitter και σε μηχανές αναζήτησης, διαπιστώσαμε πως το επίμαχο tweet (με ημερομηνία 15/5/2018) είναι ψεύτικο. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Γεωργιάδη τηλεφωνικά, ο οποίος μας διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι δήλωσε «πως αν δεν γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο θα φύγει από τη χώρα».

Μόλις άρχισε να γίνεται αντιληπτό πως το tweet είναι ψεύτικο, ο κ. Πολάκης αναδιπλώθηκε και ενημέρωσε την αρχική του ανάρτηση λέγοντας «ΠΡΟΣΟΧΗ ¨Μολις με ενημερωσαν πως το τουι ειναι ψευτικο .Οφειλω να αναγνωρισω πως το πιστεψα ,τοσες φορες που εχει δηλωσει πως θα φυγει απο τη χωρα λογω συριζα .!!!»

Το ίδιο ακριβώς έκανε και το Periodista, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του λανθασμένου δημοσιεύματος (αρχικό δημοσίευμα εδώ, ανασκευασμένο δημοσίευμα εδώ).

Η προσθήκη των 2 παραγράφων αποτελεί ουσιαστικά παραδοχή της «γκάφας» του Periodista

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ουδέποτε δήλωσε μέσω Twitter πως «αν δεν γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο θα φύγει από τη χώρα».