Ισχύει ότι τα ΚΤΕΛ εγκαινίασαν την υπηρεσία «Τάπερ Εξπρές»;

0

Τις τελευταίες μέρες, έγινε viral στο ελληνικό διαδίκτυο ο ισχυρισμός ότι η εταιρεία ΚΤΕΛ Α.Ε. εγκαινίασε νέο πακέτο συνδρομών με σκοπό την φτηνή αποστολή φαγητού από τις μητέρες προς τους φοιτητές που μένουν σε άλλη πόλη.

Το είδαμε στις ιστοσελίδες: ekefalonia.grkaliterilamia.grsocialsecurity.gr, και trikalaidees.gr

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα: «με βασική μηνιαία συνδρομή μόνο 10 Ευρώ δίνεται η δυνατότητα αποστολής 10 πακέτων φαγητού κάθε μήνα, ενώ με το μεγαλύτερο πρόγραμμα «Απεριόριστα Τάπερ Προς Όλους» με 50 Ευρώ μηνιαίως υπάρχει δυνατότητα ακόμα και καθημερινής αποστολής, με στάση του λεωφορείου για παραλαβή στο σπίτι του γονέα και παράδοση ντελίβερι απ’ευθείας στην κατοικία του φοιτητή.»

Ενώ επίσης «τα φαγητά θα τοποθετούνται σε ειδικούς θερμοθαλάμους που θα διαθέτουν τα λεωφορεία στο χώρο αποσκευών, κοντά στην μηχανή του λεωφορείου, ώστε να διατηρούνται ζεστά μέχρι την άφιξη τους στο προορισμό τους«.

Τι ισχύει;

ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ 

Στην πραγματικότητα, η είδηση προήλθε από την ιστοσελίδα κατασκευής σατιρικών ειδήσεων «Το Βατράχι».

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Τρικάλων, Βασίλης Τζατζάκης: «[Το δημοσίευμα] είναι πέρα για πέρα ψευδέστατο  και παραπλανητικό. Είναι Αναληθές. Ποτέ κανένας, όπως εσείς και καλά κάνατε,  δεν μας ρώτησε αν ισχύει αυτό που κάποιο άλλο σάιτ εκτός Τρικάλων έγραψε. Δυστυχώς τέτοιες αναληθείς ειδήσεις εκθέτουν όλο τον κλάδο του ΚΤΕΛ.»

Από την μεριά μας δηλώνουμε για μια ακόμα φορά τον έντονο προβληματισμό μας αναφορικά την τάση πολλών μέσων ενημέρωσης να μην ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για την εγκυρότητα των πηγών τους, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν όσα περισσότερα κλικ τους είναι εφικτό.