Υπάρχει σπιτική θεραπεία που εξουδετερώνει ακόμη και την πιο δύσκολη ασθένεια;

0

Είναι αλήθεια πως τρία κουταλάκια του γλυκού την ημέρα για ένα μήνα είναι αρκετά για να εξουδετερωθεί ακόμη και η πιο δύσκολη ασθένεια;

ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πρόσφατα στο pentapostagma.gr και παλιότερα στο diaforetiko.grmoderndads.gr κτλ διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Όλοι οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη και δίνουν ενέργεια σε όλα τα κύτταρα, υγιή και μη. Προφανώς η υπερκατανάλωση ζάχαρης, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, ωστόσο, δεν σχετίζεται με τον καρκίνο. Ο καρκίνος σε καμία περίπτωση δεν είναι «γλυκατζής».

Υπάρχει τουλάχιστον μια μελέτη που υποστηρίζει πως το σιρόπι σφενδάμου, ενδέχεται να καταπολεμά την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων σε δοκιμές στο εργαστήριο. Δεν υπάρχει όμως καμία μελέτη που να υποστηρίζει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο ή σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα, για να θεραπεύσει το καρκίνο.

Η σόδα δεν εισχωρεί στα καρκινικά κύτταρα, ούτε επηρεάζει το PH του όγκου. Η διττανθρακική σόδα, δύναται να χορηγηθεί ενδοφλεβίως για να βοηθήσει σε περιπτώσεις οξείδωσης του οργανισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη πως μπορεί να θεραπεύσει το καρκίνο.

Από τη στιγμή που το μείγμα σιροπιού-σόδας καταναλωθεί, το πρώτο διασπάται σε σάκχαρα που θα τροφοδοτήσουν με ενέργεια όλα τα κύτταρα, και το δεύτερο καταλήγει στα νεφρά και αποβάλλεται με τα ούρα. Επομένως ο θεωρητικός μηχανισμός δράσης του μείγματος εναντίον του καρκίνου, πολύ απλά δεν υφίσταται.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως η σόδα σε συνδυασμό με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου συνιστά θεραπεία για το καρκίνο καταρρίπτεται.

Να συμβουλεύεστε αποκλειστικά το γιατρό σας θέματα υγείας και όχι δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και διατυπώνουν επιθετικούς ισχυρισμούς.