Ποιοι είμαστε
Αρχική Κύκλωμα εμπορίας σκύλων με νταλίκα μέσω Ελλάδας;FAKE NEWS

Κύκλωμα εμπορίας σκύλων με νταλίκα μέσω Ελλάδας;

30 Σεπ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως εντοπίστηκε κλεμμένη νταλίκα με πλαστές πινακίδες να μεταφέρει 25 σκυλιά για εμπορία στο εξωτερικό;

ΨΕΥΔΕΣ

Στο protothema.gr, ert.grespressonews.gr, kynoclub.grpatratora.gr, dete.gr, eglimatikotita.grnewsnowgr.com κτλ διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες από πολλαπλές αστυνομικές πηγές, το περιστατικό είχε ως εξής:

Στις 17/9 ένα φορτηγό με γαλλικές πινακίδες, σταμάτησε να βάλει καύσιμο σε πρατήριο στο Γομοστό Αχαΐας. Οι δυο επιβαίνοντες δεν πλήρωσαν τον πρατηριούχο, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία. Το όχημα πέρασε από τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου και τελικά ακινητοποιήθηκε από περιπολικό του Α.Τ. Ναυπάκτου μόλις είχε περάσει τα σύνορα Αιτωλοακαρνανίας – Φωκίδας, στην περιοχή Φανερωμένη.

Ακολούθησε έλεγχος του οχήματος που έφερε ρυμουλκούμενο που είχε υποστεί μετατροπή σε τροχόσπιτο και βρέθηκαν 3 και όχι 25 σκυλιά που άνηκαν στους 2 άνδρες γαλλικής υπηκοότητας. Οι ιδιοκτήτες έφεραν όλα τα νόμιμα έγγραφα για τους σκύλους τους.

Τόσο το όχημα, όσο και οι πινακίδες ελέγχθηκαν και δεν διαπιστώθηκε καμία παρανομία.

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος και οι 2 αλλοδαποί του απέδωσαν τα 200 ευρώ που του χρωστούσαν. Ο πρατηριούχος δεν επιθυμούσε τη διώξή τους με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι.

Επιπλέον

Τοπικά δημοσιεύματα (Πάτρα), επικαλούνται το όνομα της προέδρου της Ομοσπονδίας Ζωόφιλων κας Γκαραγκούνη, η οποία αφενός έχει αποβιώσει προ διετίας, αφετέρου ουδέποτε απέδειξε τον ισχυρισμό πως υπάρχουν κυκλώματα διακίνησης ζώων από Ελλάδα προς εξωτερικό.

Συνοψίζοντας, το περιστατικό δεν αφορούσε κλεμμένη νταλίκα, ούτε παράνομη εμπορία ζώων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στις 23-10-2018 εκδόθηκε επίσημη επιβεβαίωσή μας από την ΕΛΑΣ, σε απάντηση καταγγελιών φιλοζωικών σωματείων (πηγή):

Fact-check for the sake of Democracy