Ποιοι είμαστε
Αρχική Έβγαλε τίτλο η ΕΡΤ για “πλοία δεμένα στη Πεντέλη”;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Έβγαλε τίτλο η ΕΡΤ για “πλοία δεμένα στη Πεντέλη”;

30 Σεπ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Δημοσιεύματα παρουσιάζουν μια παλιά γκάφα της ΝΕΤ, που συνέβη στις 31 Ιανουαρίου 2012, και την χρεώνουν στη σημερινή ΕΡΤ.

Το είδαμε στο katohika.grthecaller.gr, newsone.grthepost.newspress-gr,    aigaleopresspitsounicity.gr

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ΝΕΤ έχει κλείσει από 11 Ιουνίου του 2013, μαζί με την υπόλοιπη ΕΡΤ. Οπότε μόνο με μια ματιά όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι η εικόνα είναι πριν από αυτήν την ημερομηνία.

Η γκάφα αυτή στον τίτλο της είδησης συνέβη στις 31 Ιανουαρίου 2012, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων των 12:00. Το βίντεο έχει κατέβει από τη σελίδα της ΕΡΤ αλλά υπάρχουν screen capture και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αυτό. [πηγή 1] [πηγή 2]

Όπως έχουμε τονίσει και άλλες φορές, μία είδηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον χρόνο στον οποίο έχει συμβεί. Η παρουσίαση ενός γεγονότος που συνέβη στο παρελθόν αλλά παρουσιάζεται ως πρόσφατο συνιστά παραπληροφόρηση. Το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά συχνό.

 

 

 

 

 

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.