Ποιοι είμαστε
Αρχική ΔΕΝ χορήγησαν οι γιατροί στην Κρήτη την ρακή στον ηλικιωμένο ασθενήΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΔΕΝ χορήγησαν οι γιατροί στην Κρήτη την ρακή στον ηλικιωμένο ασθενή

2 Νοε
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι γιατροί στην Κρήτη, χορήγησαν (κατά λάθος) ρακή αντί για σκιαγραφικό σε ηλικιωμένο ασθενή που πήγε να κάνει έλεγχο (αξονική) στο πεπτικό του σύστημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην εντατική.

Μερικά παραδείγματα: newsit.gr, tlife.gr,sportdog.gr, trelokouneli.gr

Όπως είδαμε αρκετές ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, χρέωσαν το λάθος στους ιατρούς του νοσοκομείου. Όμως το λάθος, δεν έγινε από τους γιατρούς αλλά από τον συγγενή του ηλικιωμένου ασθενή.

Η αρχική πηγή της είδησης είναι η εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”, και αναφέρει ξεκάθαρα ότι το συγγενικό πρόσωπο του ασθενούς έκανε το λάθος και έδωσε στον ηλικιωμένο τη ρακή και όχι οι Ιατροί του νοσοκομείου.

Τι είχε συμβεί.
Σύμφωνα με την “ΠΑΤΡΙΣ” ο ηλικιωμένος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε αξονική. Για να μπορέσει να γίνει η εξέταση, έπρεπε να πιει το σκιαγραφικό που ήταν διαλυμένο σε νερό. Το συγγενικό πρόσωπο που τον συνόδευε, κρατούσε και τα πεσκέσια του, ένα μπουκάλι με ρακή και ένα κουτί καλιτσούνια. Αντί λοιπόν να δώσει το μπουκάλι με το σκιαγραφικό στον ασθενή, μπερδεύτηκε και του έδωσε το άλλο μπουκάλι που περιείχε τη ρακή.

Όπως είδατε, αρκετές ιστοσελίδες βιάστηκαν να χρεώσουν το λάθος στους γιατρούς του νοσοκομείου, όμως το συγγενικό πρόσωπο ήταν αυτό που κουβαλούσε μαζί του τη ρακή και τελικά την “κέρασε” στον ασθενή.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.