Ποιοι είμαστε
Αρχική Σεφ σκότωσε πελάτη και τον “σέρβιρε” σε χορτοφαγικό εστιατόριο;FAKE NEWS

Σεφ σκότωσε πελάτη και τον “σέρβιρε” σε χορτοφαγικό εστιατόριο;

3 Νοε
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Ένα ψευδές δημοσίευμα κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες και ισχυρίζεται ότι στην Ταϊλάνδη ένας εστιάτορας σκότωσε έναν άνθρωπο, τον τεμάχισε και κατόπιν τον τάισε στους ανυποψίαστους πελάτες του vegetarian εστιατορίου του!

Το είδαμε δημοσιευμένο στο protothema, στο vice, στο newsbeast και σε αρκετά άλλα ιστολόγια. Επίσης αρκετά ξένα μέσα ενημέρωσης μεταξύ αυτών το γνωστό Vice και το Newsweek έπεσαν στην παγίδα της ψεύτικης είδησης.

Ολόκληρο το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Ο φόνος στο εστιατόριο, που αναφέρουν οι διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, έχει συμβεί αλλά ο ισχυρισμός ότι ο εστιάτορας τάισε κομμάτια από το θύμα του στους πελάτες είναι απλά φαντασία.

Όπως αναφέρει το δημοσιογραφικό κανάλι coconuts.co:

Σε δελτίο τύπου της  ταϊλανδέζικης αστυνομίας διευκρινίστηκε ότι τα γεγονότα δεν εκτυλίχθηκαν έτσι όπως ισχυρίστηκαν κάποια ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το πτώμα  του δολοφονημένου άνδρα δεν τεμαχίστηκε και φυσικά δεν σερβιρίστηκε στο φαγητό των πελατών του χορτοφαγικού εστιατορίου της Μπανγκόκ.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Khaosod της Ταϊλάνδης, το εστιατόριο δεν ήταν καν ανοικτό κατά τη στιγμή του φόνου, γιατί γινόταν επισκευές και μετατροπές.

Όταν η αστυνομία ερεύνησε το -κλειστό- εστιατόριο, βρήκε αίμα του θύματος στα τοιχώματα και το δάπεδο της κουζίνας

Το παραμορφωμένο σώμα του θύματος,  που βρέθηκε σε μια δεξαμενή του εστιατορίου, (δείτε την παρακάτω φωτογραφία) στις 23 Οκτωβρίου, αναγνωρίστηκε ως ο Prasit Inpathom, ένας συχνός πελάτης του εστιατορίου, ο οποίος είχε εμφανιστεί εκεί για τελευταία φορά στις 21 Οκτωβρίου.

Ο Prasit χτυπήθηκε στο κεφάλι με ένα αμβλύ αντικείμενο και δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές στο σώμα του.

Την περασμένη εβδομάδα, κάποια ασιατικά μέσα ενημέρωσης όπως η  Apple Daily Taiwan  και η  Oriental Daily  δημοσίευσαν το ανυπόστατο δημοσίευμα. Η Oriental Daily φέρεται να είναι αυτή που πρόσθεσε την φανταστική συνέχεια. Ο ισχυρισμός ότι το θύμα ταΐστηκε στους πελάτες, καταρρίπτεται.