Ποιοι είμαστε
Αρχική Ανυπόστατος ισχυρισμός πως οι επιστολές του Ιησού είναι υπαρκτέςΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ανυπόστατος ισχυρισμός πως οι επιστολές του Ιησού είναι υπαρκτές

9 Νοε
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απέκτησε μέρος της αναγνωρισιμότητάς του εξαιτίας της ιστορίας με τις (διαβόητες πλέον) “Επιστολές του Ιησού”, που ενώ αρχικά τις πούλαγε, κατόπιν τις διέψευσε κατηγορηματικά. Θα μας πείτε “που είναι το παράδοξο;” Ο κ. Βελόπουλος επανήλθε πρόσφατα στο θέμα, ισχυριζόμενος εκ νέου ότι οι “Επιστολές” είναι γνήσιες!

Περί επιστολών του Ιησού

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επανήλθε μέσω Twitter και voicenews.gr, και τελικά παραδέχεται ότι πωλούσε επιστολές του Ιησού!

Πριν λίγους μήνες όμως, αποκήρυξε μετά βδελυγμίας τον ισχυρισμό ότι κάποτε πωλούσε τις επιστολές.

 

Τελικά ποια είναι η αλήθεια;

Η αλήθεια εν μέρει είναι πως ο κ. Βελόπουλος ποντάρει στην αδύναμη μνήμη του μέσου ψηφοφόρου και δεν διστάζει να διαψεύσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν μας εκπλήσσει, δεδομένου πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, δεν έχει διστάσει να καπηλευθεί το θάνατο Έλληνα πιλότου και το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, για ψηφοθηρικούς λόγους. Ο κ. Βελόπουλος είναι “μαιτρ” της προπαγάνδας όπως μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

Όσον αφορά τις περίφημες “Επιστολές του Ιησού”, δεν είναι τίποτα περισσότερο από χειρόγραφα του 15ου (XV) αιώνα.

Η ύπαρξή τους σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως γνήσια απόδειξη, διότι γράφτηκαν σχεδόν 15 αιώνες μετά την εποχή του Χριστού. Ανάλογα και αρχαιότερα χειρόγραφα υπάρχουν και σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπως η περίφημη Επιστολή του Χριστού προς τον Αύγαρο. Όλες όμως θεωρούνται ψευδεπίγραφες.

Η μοναδική περίπτωση που (αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη – Ιω. 8,6) ο Ιησούς έγραψε κάτι, ήταν όταν του παρουσίασαν την μοιχαλίδα και έγραψε κάτι (που δεν διασώθηκε) με το δάκτυλό του στο χώμα.

…σὺ οὖν τί λέγεις; τοῦτο δὲ εἶπον ἐκπειράζοντες αὐτόν, ἵνα σχῶσι κατηγορίαν κατ᾿ αὐτοῦ. ὁ δὲ Ἰησοῦς κάτω κύψας τῷ δακτύλῳ ἔγραφεν εἰς τὴν γῆν.

ὡς δὲ ἐπέμενον ἐρωτῶντες αὐτόν, ἀνέκυψε καὶ εἶπεν αὐτοῖς· ὁ ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον ἐπ᾿ αὐτήν.

Κανένα χριστιανικό δόγμα δεν αποδέχεται την ύπαρξη χειρογράφων του Ιησού.

Εν κατακλείδι, θα έχει ενδιαφέρον τελικά να πληροφορηθούμε από τον κ. Βελόπουλο, τί ισχύει με τις περίφημες “Επιστολές του Ιησού”; Τις πωλούσε ή όχι, και γιατί διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό δυο φορές;

Fact-check for the sake of Democracy