Ποιοι είμαστε
Αρχική «Ετοιμοθάνατος» Νίκησε Τον Καρκίνο…Με Σπιτική Θεραπεία;ΥΓΕΙΑ

«Ετοιμοθάνατος» Νίκησε Τον Καρκίνο…Με Σπιτική Θεραπεία;

22 Νοε
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Είναι αλήθεια ότι ο 74χρονος Danny McDonald Dunaff από την Ιρλανδία είχε μια πολύ
σοβαρής μορφής καρκίνο του στομάχου και σώθηκε χάρη σε μια “σπιτική θεραπεία”;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ – ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

Στο ksipnistere.com και makeleio.gr πρόσφατα και στο enallaktikidrasi.com (αρχική πηγή), toxwni.grlamianow.gr, vimaorthodoxias.gr και πολλά ακόμη, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Η ιστορία του Danny McDonald από το Dunaff και όχι Danny McDonald Dunaff και της υποτιθέμενης νίκης του ενάντια στο καρκίνο με σιταρόχορτο, κυκλοφορεί σε αναξιόπιστες ιστοσελίδες του εξωτερικού από το 2013, με αρχική πηγή της “είδησης” την ιρλανδική σκανδαλοθηρική εφημερίδα Sunday World (το αρχικό δημοσίευμα δεν υπάρχει πλέον).

Ωστόσο ο Danny McDonald από το Dunaff απεβίωσε στις 6 Μαΐου 2015, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο. Αν και τα αίτια θανάτου δεν είναι γνωστά, δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη πως ο Danny McDonald είχε καρκίνο και πόσο μάλλον ότι τον θεράπευσε με σιταρόχορτο. Παρόλα αυτά, πολλές ιστοσελίδες τον παρουσιάζουν ακόμη εν ζωή και νικητή του καρκίνου. Η ιστορία του κ. McDonald δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμη ανεκδοτική αναφορά, από τις χιλιάδες παρόμοιες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Το σιταρόχορτο θεραπεύει το καρκίνο;

Το Scientific American παραθέτει άρθρο του Michael Shermer με τίτλο »How Anecdotal Evidence Can Undermine Scientific Results» [Μτφ: Πώς ανεκδοτικά (επιστημονικά μη αποδεκτά) στοιχεία μπορούν να υπονομεύσουν Επιστημονικά Αποτελέσματα]. Σχετικά με το σιταροχορτο αναφέρει: «Το γεγονός πως τα φυτοφάγα ζώα παθαίνουν καρκίνο, παρά τη τεράστια κατανάλωση χλωροφύλλης, φαίνεται να αγνοείται από την Wigmore (αυτοαποκαλούμενη “δρ” της ψευδοεπιστημονικής “νατουροπαθητικής”, που πρότεινε χυμό σιταρόχορτου για διάφορες θεραπείες) . Στη πραγματικότητα, η χλωροφύλλη δε μπορεί να αποτοξινώσει το σώμα, διότι δεν απορροφάται».

Επιπλέον

Η θεραπευτική ιδιότητα του σιταρόχορτου ενάντια στο καρκίνο, ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει αποδειχτεί. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, και το Memorial Sloan Kettering.

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε ότι ο ισχυρισμός πως ο «74χρονος Danny McDonald Dunaff από την Ιρλανδία είχε μια πολύ σοβαρής μορφής καρκίνο του στομάχου και σώθηκε χάρη σε μια σπιτική θεραπεία» είναι αναληθής και καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy