Ποιοι είμαστε
Αρχική Οι μαζικές αυτοκτονίες αστυνομικών στη Γαλλία οφείλονται στην βίαιη καθεστωτική καταστολή του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Οι μαζικές αυτοκτονίες αστυνομικών στη Γαλλία οφείλονται στην βίαιη καθεστωτική καταστολή του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων;

27 Ιαν
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Είναι αλήθεια πως οι μαζικές αυτοκτονίες αστυνομικών στη Γαλλία αποτελούν “παράπλευρες απώλειες» στην βίαιη καθεστωτική καταστολή του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων αφού η έξαρση του φαινομένου συμπίπτει με την εκδήλωσή του;

Στο dimpernews.com (αρχική πηγή), katohika.gr, greek-dutch-truth.blogspot.com, hellas-now.com κτλ, διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Είναι γεγονός πως από τις αρχές του έτους, 11 Γάλλοι αστυνομικοί έχουν αυτοκτονήσει. Ωστόσο αυτή η εξέλιξη, δεν φαίνεται να συνδέεται με τις ταραχές και την καταστολή του κινήματος των “Κίτρινων Γιλέκων”.

Σε άρθρο της dw.com, με ημερομηνία 18/12/2018, διαβάζουμε πως οι τάσεις αυτοκτονίας μεταξύ Γάλλων αστυνομικών, είναι ανησυχητικά υψηλές, εδώ και αρκετά χρόνια, με πάνω από 50 αυτοκτονίες μέχρι την ημέρα της δημοσίευσης του άρθρου.

Για το 2017, ο αριθμός ήταν ακόμη μεγαλύτερος, φτάνοντας τους 66 αυτόχειρες.

Οι αριθμοί σε όλες τις περιπτώσεις αφορούν αστυνομικούς και χωροφύλακες (=gendarmerie), που είναι ξεχωριστή υπηρεσία, αλλά με παρόμοιες αρμοδιότητες.

Αν εξετάσουμε ξεχωριστά τις αυτοκτονίες αστυνομικών και όχι χωροφυλάκων, αυτές ανέρχονται σε 36 για το 2018 και 51 για το 2017. Ήδη από τον Μάιο του 2018, δηλαδή πριν ξεκινήσουν οι διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, επίσημη έρευνα διαπίστωσε πως το ποσοστό αυτοκτονίας μεταξύ Γάλλων αστυνομικών, είναι 36% πιο υψηλό απ’ ότι ο εθνικός μέσος όρος.

Οι κυριότεροι λόγοι για τα αυξημένα ποσοστά αυτοκτονίας, έχουν να κάνουν με εξαντλητικά ωράρια, αυξημένη εγκληματικότητα, χαμηλούς μισθούς κτλ.

Σε κάθε περίπτωση, η έξαρση του φαινομένου των αυτοκτονιών Γάλλων αστυνομικών, προϋπήρχε και δεν συνέπεσε με την “βίαιη καθεστωτική καταστολή του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων”.

Fact-check for the sake of Democracy